Венедіктова прокоментувала своє відсторонення з посади генпрокурора України

Подібні питання не можуть вирішуватися кулуарно
Головне
Венедіктова прокоментувала своє відсторонення з посади генпрокурора України
Ірина Венедіктова фото: її сторінка у Facebook
18 Липня 2022, 20:04
читать на русском

Ірина Венедіктова прокоментувала своє відсторонення президентом Володимиром Зеленським із посади Генерального прокурора України.

На своїй Facebook-сторінці Венедіктова зазначила, що не сперечатиметься з рішенням президента, але звернула увагу, що є лише одна процедура звільнення генпрокурора.

Публікуємо нижче заяву Венедіктової:

Хочу прокоментувати ситуацію, пов’язану із рішенням президента Зеленського про моє відсторонення.

Я прошу коментаторів і інших зацікавлених осіб не розповсюджувати від мого імені будь-які "мої" твердження, які не мають до мене жодного стосунку. Відповідально заявляю, що станом на зараз, я не обговорювала це питання з жодною людиною. І зараз я також утримуюсь від коментарів, з одної простої причини – не час.

Я була призначена на цю посаду вже будучи відповідальною і морально зрілою людиною, а за останні два роки всерйоз подорослішала. Не можу уявити, що подібні питання можуть вирішуватися кулуарно, без висловлення взаємної поваги, не по-діловому, так би мовити. Іншими словами, як тільки завершиться стадія "врегулювання" ситуації, що склалася, в адекватному і зрозумілому для всіх сторін ключі, я дам вичерпний коментар.

Мені є чим пишатися на займаній посаді, я продемонструвала гарні результати роботи, мені вдалося об’єднати юридичну, професійну, кримінально-процесуальну світову еліту навколо проблем України в інтересах України.

Розмови на подібні теми в цьому колі людей – це без емоцій, не на фоні дешевих чуток, дивлячись всім співрозмовникам в очі. Якщо відповідна постанова буде зареєстрована в стінах українського Парламенту, я ні на секунду не задумаюсь і прибуду на звіт до народних обранців.

Я не можу і не збираюсь сперечатись із думкою чи рішенням Президента – Президент в своєму праві приймати рішення, в тому числі обговорюване зараз. Процедура звільнення Генпрокурора всім добре відома, іншої нема, інша не передбачена законом.

Нагадаємо, 17 липня президент підписав два укази - про відсторонення від посад голови СБУ Івана Баканова та генпрокурорки Ірини Венедіктової. На місце Венедіктової Зеленський призначив т.в.о. генпрокурора Олексія Симоненка. 

Читайте також

1