Прокурори Харківської області посили співпрацю з усіма органами правопорядку

Спільно зі слідчими ДБР прокурори проводять всі необхідні слідчі дії
Прокурори Харківської області посили співпрацю з усіма органами правопорядку
Координаційна нарада правоохоронців Харківщини (Фото: харківська обласна прокуратура)
16 Березня 2022, 10:53
читать на русском

Під час російської війни в Україні прокурори Харківської області посилили співпрацю з усіма органами правопорядку.

Як повідомляє обласна прокуратура, працівники відомства "проводять скоординовану та злагоджену роботу на місцях та продовжують здійснювати процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях, у тому числі підслідних Державному бюро розслідувань".

Наразі органами ДБР розпочато низку актуальних кримінальних проваджень за статтями 111, 336-1 та 365 КК України. Спільно зі слідчими ДБР прокурори проводять всі необхідні слідчі (розшукові) та процесуальні дії, - йдеться у повідомленні.

Прокуратура Харківщини наголошує, що виконує конституційні функції та вживає всіх заходів щодо притягнення до встановленої законом відповідальності винних осіб.

Нагадаємо, наразі прокуратурою Харківщини здійснюється досудове розслідування у 188 кримінальних провадженнях, пов’язаних із збройною агресією Росії. Насамперед це 130 кримінальних проваджень за фактом порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України), 46 - за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ст. 110 КК України), 6 - державної зради (ст. 111 КК України), ще 6 - за іншою кримінально-правовою кваліфікацією.

Читайте також