Пропрацював годину: в Україні заблокували мовлення нового каналу Медведчука

"Перший незалежний канал" хотіли запустити в квітні, але він розпочав мовлення сьогодні о 18.00
Важливо
Пропрацював годину: в Україні заблокували мовлення нового каналу Медведчука
Перший незалежний (скріншот відео)
26 Лютого 2021, 20:38
читать на русском

Телеканал  медіахолдингу "Новости" "Перший незалежний" відключили від мовлення на супутниковому телебаченні.

Про це повідомили ведучі телеканалу Діана Панченко і В`ячеслав Піховшек в ефірі ток-шоу телеканалу на Youtube.

За інформацією джерел телеканалу, крім припинення супутникового мовлення, Офіс президента у всіх регіонах застосовує адмінресурс для відключення телеканалу "Перший незалежний" від кабельних мереж. Також "Перший незалежний" вже недоступний в мережах провайдерів "Ланет" та Oll.tv.

Колектив "Першого незалежного", який почали блокувати після години мовлення, вже звернувся до європейських інституцій з проханням захисту від "свавілля української влади"

Представники телеканалу заявили, що супутникові оператори нібито отримали вимогу від СБУ не надавати їм ніяких послуг. Тим часом телеграм-канали повідомляють, що рішення блокувати трансляцію "Першого Незалежної" було прийнято на засіданні РНБО. Саме з обговоренням блокування пов'язують продовження РНБО на пів години, а масове відключення телеканалу збіглося з моментом завершення засідання.

Своєю чергою секретар РНБО Олексій Данілов відреагував на початок мовлення нового телеканалу "Перший незалежний" і його блокування.

За його словами, санкції можливі, якщо буде порушуватися українське законодавство.

Зокрема, на питання про можливе закриття нового каналу, який пов'язують з Тарасом Козаком та Віктором Медведчуком, він зазначив, що РНБО працює тільки з фактами.

Якщо новий канал буде порушувати українське законодавство, якщо він буде працювати на користь іноземної держави, він терміново буде потрапляти під санкції апарату РНБО для розгляду на засіданні. Такого беззаконня, як було до цього часу, ми не допустимо, - зазначив Данілов.

Читайте також

Як відомо, сьогодні, 26 лютого близько 18:00 почав мовлення телеканал “Перший Незалежний” із журналістами раніше заблокованих каналів ZIK, NewsOne та “112 Україна”.

Обличчями "Першого Незалежного" стали журналісти Василь Апасов, Діана Панченко, В'ячеслав Піховшек і Павло Кужеєв. Вони заявляють, що створили новий канал, щоб "українці могли знати правду про те, що відбувається в Україні”.

1