Проросійський блогер Шарій перевзувся та вихваляє наступ ЗСУ

Він почав критикувати військове керівництво росії
Проросійський блогер Шарій перевзувся та вихваляє наступ ЗСУ
Анатолій Шарій (Фото: Вікіпедія)
9 Вересня 2022, 12:28
читать на русском

Проросійський блогер Анатолій Шарій здивував своїх прихильників тим, як він висвітлював наступу ЗСУ на Харківщині, а також критикою військового керівництва РФ.

Відповідні дописи з’явилися у Telegram-каналі блогера.

У одному з дописів Шарій заявив, що помилок у виконанні плану щодо Харківського напрямку в Збройних сил України не було, і все було зроблено, як треба.

Багато російських пабліків пишуть про питання до генералітету РФ. По суті, питань уже не треба, на Харківщині отримано всі відповіді. Стосовно ЗСУ можна сказати, що помилок у виконанні плану щодо Харківського напрямку поки що не було і все було зроблено тоді, коли треба, і так, як треба, – пише Шарій.

Також блогер розкритикував міноборони РФ за "задумливе мовчання" щодо наступу української армії в Харківській області та дорікнув російському військовому командуванню за нездатність проаналізувати перспективи щодо подальшого перебігу війни.

По суті, звичайно, генерали Залужний і Забродський змінили публічний дискурс і йдеться не так про "відбитися", як про "атакувати". За добу після заяви сталася Харківська область. І наступ триває третю добу під задумливе мовчання МО РФ.

Цікаво, чи в РФ є якісь люди, які можуть оцінити причину зміни дискурсу та найближчі перспективи? На мою думку, блогери та телеграм канали виглядають більш високорозвиненими, ніж цілі структури, – написав Шарій.

Він додав, що цікавістю послухає зведення міноборони РФ, особливо буде цікаво дізнатися про вчорашні "запеклі бої за Балаклію".

Важливо, що протягом учорашнього дня Telegram-канал Шарія висвітлював події на Харківщині, подаючи інформацію від української сторони про звільнені від окупантів населені пункти.

Крім цього, проросійський блогер публікував фото українського військового у Балаклії, чим довів до істерики своїх читачів, а також фото бійців ЗСУ у Шевченковому на Харківщині і той час, як російська пропаганда переконувала, що цей населений пункт перебуває під контролем окупаційних військ.

Зміна риторики Шарія викликала обурення і серед його колег по пропагандистському цеху серед росіян.

Раніше стало відомо, що проросійський блогер Анатолій Шарій в іспанському суді заявив абсолютно протилежну думку, аніж озвучував роками.

Цього разу пропагандист назвав себе "найбільшим патріотом України", а диктатора владіміра путіна – злочинцем. Аудіо допиту Шарія з суду Іспанії опублікував російський опозиціонер Марк Фейгін.

Нагадаємо, що 25 лютого Анатолія Шарія оголосили у всеукраїнський розшук, його розшукова картка з’явилася на сайті МВС. Він вказаний як особа, що переховується від органів досудового розслідування. Крім того, Печерський районний суд Києва видав ухвалу, якою дозволив затримати Шарія та доставити до слідчих органів.

Читайте також

1