Микола Сольський подав у відставку з посади міністра агрополітики
Сирний пиріг на щодень
Сирний пиріг – це завжди вдалий варіант для сніданку, полуденку та перекусу. Це один із найлегших і найпростіших рецептів, який завжди відмінно виходить.
Інгредієнти:
- вершкове масло, 150 г;
- сир домашній та цукор по 250 г;
- яйця, 3 шт.;
- ванілін, сіль по дрібці;
- розпушувач. 2 ч. л;
- борошно, близько 250 г.
- Для приготування глазурі візьміть:
- пудра цукрова, 100 г;
- сік апельсиновий чи лимонний, 2 ст.л;
- вода за консистенцією маси.
Всі продукти повинні бути кімнатної температури, щоб тісто рівномірно піднімалося та добре пропікалося.
Цукор з’єднуємо з сіллю та ваніліном та розм’якшеним вершковим маслом, збиваємо міксером до пишності. Додаємо сир і збиваємо. Вводимо яйця та збиваємо до однорідності.
Борошно просіюємо і висипаємо частину разом з розпушувачем в тісто і вимішуємо. Решту борошна додайте акуратно, щоб не зробити тісто занадто щільним, маса повинна бути дуже пластичною і м’якою.
Форму застеляємо пергаментом, викладаємо тісто, розрівнюємо. Випікаємо при 180 градусах близько 50 хвилин, перевіряйте готовність шпажкою.
Для глазурі змішуємо сік з пудрою, парою чайних ложок води і поливаємо гарячий пиріг глазур’ю.
Якщо є час та бажання, зробіть сметанний крем або полийте розтопленим шоколадом і вийде дуже ароматний та ніжний десерт на сніданок.
Повітряний кекс
Інгредієнти:
- яйця, 4-6 шт;
- борошно, 500 г;
- цукор, 180 г;
- масло, 200 г;
- сметана, 200 г;
- розпушувач, 1.5 ч.л.
Масло вершкове беріть якісне, сметану бажано вибирати густу та жирну. Яйця, якщо великі беремо 4-5 штук чи 6 невеликих. Як добавки можна взяти сухофрукти, джем та інші ласощі.
Яйця перебиваємо віночком до піни, всипаємо половину склянки цукру і збиваємо просто до розчинення цукор близько 3 хвилин. Додаємо залишок цукру та збиваємо ще 3 хвилини.
Додаємо розтоплене вершкове масло та збиваємо до однорідності. Додаємо сметану та перемішуємо. Духовку нагріваємо до 180 градусів.
У масу всипаємо просіяне борошно частинами з розпушувачем і вимішуємо густе тісто. На даному етапі можна додати ванілін або цедру лимона або сухофрукти.
Форму застеляємо пергаментом і викладаємо тісто, розрівнюємо.
Випікаємо близько 1 – 1.20, перевіряйте шпажкою. Краще за 20 хвилин зменшити температуру до 160 градусів і випікаємо далі.
Пиріг виходить із кексовою текстурою, дуже вологий та апетитний, ароматний. Його можна пекти просто в маленьких формах, все на ваш смак.
Читайте також