Прості рецепти смакоти: готуємо зелений борщ

Зелений борщ чудово смакує як на м'ясному відварі, так і пісною стравою
Прості рецепти смакоти: готуємо зелений борщ
11 Березня 2023, 22:40
читать на русском

Зелений борщ зі щавлем – одна з тих страв, смак яких нас завжди повертає у дитинство. Проста сезонна страва без якої складно уявити собі літо. Готується зелений борщ швидко та буде під силу навіть кулінарам-початківцям.

Інгредієнти:

  •  5 картоплин
  •  250 г щавлю
  •  50 г рису
  •  100 г сметани
  •  50 г вершкового масла
  •  3 яйця

В каструлю з киплячою водою кидаємо рис.

Картоплю нарізаємо кубиками і кидаємо в киплячий рис. Варимо майже до готовності 10-15 хв.

Щавель миємо, нарізаємо і тушкуємо на вершковому маслі. Додаємо потушкований щавель у каструлю. Варимо 3-5 хв. Додаємо свіжомелений перець до свого смаку.

Яйця відварюємо і додаємо вже готовий борщик.

Подаємо зелений борщ до столу. Смачного!

Зелений борщ можна готувати на різних м'ясних бульйонах – з м’ясом індички, курки, телятини. Український зелений борщ зі свинячими реберцями – це дуже смачно, особливо зі сметаною.

Чудова альтернатива рису у зеленому борщі – пшоно. Наваристий і поживний зелений борщ зі щавлем смакує зі стручковою квасолею, селерою, молодою капустою.

Зелений борщ з консервованим щавлем – це смачно і швидко, особливо якщо є готовий м’ясний бульйон або фрикадельки.

А ще – гурмани варять зелений борщ з грибами, рибою, мідіями, угорський з томатною пастою. Подавати зелений борщ можна не тільки зі звичайним хлібом, а й із тостами, коржами, канапе, пиріжками.

Читайте також