Прості рецепти смакоти: лимонний пиріг від Джеймі Олівера

Десерт можна приготувати з нуля лише за 30 хвилин
Прості рецепти смакоти: лимонний пиріг від Джеймі Олівера
8 Квітня 2024, 22:50
читать на русском

Лимонний пиріг — це класичний десерт, який неймовірно просто приготувати лише з п’яти інгредієнтів. Зірковий шеф Джеймі Олівер поділився своїм рецептом цього смачного частування. За його словами, десерт можна приготувати з нуля лише за 30 хвилин.

"Багато чудових десертів у Середземномор’ї відзначають щедрість цитрусових. Я прикрасив цей лимонний пиріг розкачуванням і ароматизацією пасти для створення дивовижної текстури, як це роблять португальці та французи", - сказав кухар express.co.uk.

Це найкращий рецепт для тих, хто любить спекти щось просте або хоче вразити гостей апетитним десертом без будь-яких зусиль. Для приготування вам знадобиться:

  • готове листкове тісто - 320 г;
  • цукрова пудра - 120 г;
  • малина - 150 г;
  • яйця - 4 шт.;
  • лимони - 5 шт. (120 мл соку).

Для початку розігрійте духовку до 190С. Розгорніть листкове тісто, посипте його пудрою та цедрою двох лимонів. Далі розкачайте його і наріжте на кружечки завбільшки 1 см. Форму для торта натріть оливковою олією і розподіліть диски тіста, притискаючи їх один до одного, щоб створити основу. Випікаємо 20 хвилин до злегка золотавого кольору.

Поки тісто готується, дрібно натріть решту лимонів у велику миску та вичавіть лимонний сік. Далі треба збити цукрову пудру і яйця. Миску кладемо на каструлю з киплячою водою на середньому вогні. Безперервно збивайте приблизно 10 хвилин або поки суміш не загусне.

Коли тісто буде готове, перелийте начинку у форму і поставте її на гарячу решітку в духовку на кілька хвилин. Пиріг треба подавати не гарячим, розсипавши зверху свіжу малину.

Читайте також