Прості рецепти смакоти: лимонне печиво з курдом

Замість курду у цьому рецепті можна брати будь-який джем чи густе варення
Прості рецепти смакоти: лимонне печиво з курдом
20 Квітня 2024, 22:56
читать на русском

Холодні дні - чи не найкращий час, аби готувати випічку, особливо вишукану. Якщо ж час та бажання дозволяють, приготуйте лимонне печиво з курдом від судді кулінарного проєкту "Майстер Шеф" Володимира Ярославського.

Лимонне печиво з курдом - рецепт

Інгредієнти:

  • 150 г цукру
  • 80 г масла (82.5%)
  • цедра 1 великого лимона
  • 5 г ванільного цукру
  • 35 г лимонного соку
  • 2 невеликих яєць
  • 250-260 г борошна
  • 10 г розпушувача
  • цукрова пудра для паніровки (ціла упаковка)

Інгредієнти для лимонного крему:

  • 1 велике яйце
  • 60 г цукру
  • 60 г лимонного соку
  • цедра 1 лимона
  • 50 г масла

Приготування тіста: Мʼяке вершкове масло змішати з яйцем, цукром і цедрою та соком лимону. Добре збити насадкою лопатка, потім додати борошно і розпушувач, замішати тісто, воно виходить досить мʼяким і тому його треба поставити на пів години - годину у холодильник чи на балкон, а краще на ніч.

Приготування курду: Просто усі інгредієнти змішати і довести до кипіння, постійно помішуючи вінчиком, потім охолодити. Дістати тісто з холоду і дуже швидко накатати кульки - грамів по 20 (вийде на 2 деко), обвалити їх у цукровій пудрі. Викласти на пергамент на гарній відстані 1 від 1, зробити невеликі заглиблення, в них додати лимонний курд і випікати печиво при температурі 185 градусів 10-11 хвилин. Замість курду можна брати будь-який джем чи густе варення, також дуже красиве печиво буде і без джему чи курду, якщо не хочете довго возитись, результат все одно вражаючий.

Читайте також

1