Тарифи, пенсії, субсидії: що зміниться для українців з 1 травня
Холодні дні - чи не найкращий час, аби готувати випічку, особливо вишукану. Якщо ж час та бажання дозволяють, приготуйте лимонне печиво з курдом від судді кулінарного проєкту "Майстер Шеф" Володимира Ярославського.
Лимонне печиво з курдом - рецепт
Інгредієнти:
- 150 г цукру
- 80 г масла (82.5%)
- цедра 1 великого лимона
- 5 г ванільного цукру
- 35 г лимонного соку
- 2 невеликих яєць
- 250-260 г борошна
- 10 г розпушувача
- цукрова пудра для паніровки (ціла упаковка)
Інгредієнти для лимонного крему:
- 1 велике яйце
- 60 г цукру
- 60 г лимонного соку
- цедра 1 лимона
- 50 г масла
Приготування тіста: Мʼяке вершкове масло змішати з яйцем, цукром і цедрою та соком лимону. Добре збити насадкою лопатка, потім додати борошно і розпушувач, замішати тісто, воно виходить досить мʼяким і тому його треба поставити на пів години - годину у холодильник чи на балкон, а краще на ніч.
Приготування курду: Просто усі інгредієнти змішати і довести до кипіння, постійно помішуючи вінчиком, потім охолодити. Дістати тісто з холоду і дуже швидко накатати кульки - грамів по 20 (вийде на 2 деко), обвалити їх у цукровій пудрі. Викласти на пергамент на гарній відстані 1 від 1, зробити невеликі заглиблення, в них додати лимонний курд і випікати печиво при температурі 185 градусів 10-11 хвилин. Замість курду можна брати будь-який джем чи густе варення, також дуже красиве печиво буде і без джему чи курду, якщо не хочете довго возитись, результат все одно вражаючий.
Читайте також