Прості рецепти смакоти: апельсинове печиво з корицею

Пісочне печиво з апельсиновою цедрою освоять навіть ті, хто не має кулінарного досвіду
Прості рецепти смакоти: апельсинове печиво з корицею
22 Березня 2023, 22:59
читать на русском

Домашнє пісочне печиво – незмінний фаворит чаювань. Ви можете приготувати печиво пісочне на сметані, хрумке та дуже розсипчасте пісочне печиво на смальці. Популярне класичне пісочне печиво – рецепт на маргарині або вершковому маслі. У тісто для печива можна додати сир або згущене молоко.

Нерідко пісочне печиво готують з начинкою: пісочне печиво з варенням, кураб`є з абрикосовим джемом або пісочне печиво з горіхами. Тим, кого цікавить не просто рецепт смачного пісочного печива, а й оригінального за зовнішнім виглядом, пропонуємо приготувати пісочне печиво через м'ясорубку. Якщо у вас мало досвіду в кондитерському мистецтві, радимо приготувати апельсинове пісочне печиво з корицею.

Інгредієнти:

  •  250 г вершкового масла (м’якого)
  •  250 г борошна
  •  2 ст. л. апельсинової цедри
  •  2 ч. л. меленої кориці
  •  2 яйця
  •  200 г цукру
  •  Ванільний цукор

Міксером збиваємо вершкове масло з цукром та ванільним цукром до пишного стану. Додаємо апельсинову цедру та яйця, добре збиваємо.

Додаємо борошно та корицю, продовжуючи збивати суміш на слабкій швидкості.

Тісто розділяємо на 4 частини, кожну скатаємо в рулет завдовжки 5 см. Загорнемо ці ковбаски в харчову плівку та покладемо в морозилку на 30 хвилин.

Включаємо духовку для попереднього розігріву до 190°С. Застеляємо пергаментом деко.

Дістанемо тісто з холодильника та поріжемо кожен рулет на 12 тонких кружечків. Викладаємо ці кружечки на підготовлені листи на відстані 2,5 см один від одного.

Ставимо печиво у розігріту духовку, випікаємо апельсинове печиво з корицею протягом 10 хвилин до золотистого кольору.

Готове печиво дістаємо з духовки, даємо охолонути на деку при кімнатній температурі протягом декількох хвилин.

Читайте також