Домашнє пісочне печиво – незмінний фаворит чаювань. Ви можете приготувати печиво пісочне на сметані, хрумке та дуже розсипчасте пісочне печиво на смальці. Популярне класичне пісочне печиво – рецепт на маргарині або вершковому маслі. У тісто для печива можна додати сир або згущене молоко.
Нерідко пісочне печиво готують з начинкою: пісочне печиво з варенням, кураб`є з абрикосовим джемом або пісочне печиво з горіхами. Тим, кого цікавить не просто рецепт смачного пісочного печива, а й оригінального за зовнішнім виглядом, пропонуємо приготувати пісочне печиво через м'ясорубку. Якщо у вас мало досвіду в кондитерському мистецтві, радимо приготувати апельсинове пісочне печиво з корицею.
Інгредієнти:
- 250 г вершкового масла (м’якого)
- 250 г борошна
- 2 ст. л. апельсинової цедри
- 2 ч. л. меленої кориці
- 2 яйця
- 200 г цукру
- Ванільний цукор
Міксером збиваємо вершкове масло з цукром та ванільним цукром до пишного стану. Додаємо апельсинову цедру та яйця, добре збиваємо.
Додаємо борошно та корицю, продовжуючи збивати суміш на слабкій швидкості.
Тісто розділяємо на 4 частини, кожну скатаємо в рулет завдовжки 5 см. Загорнемо ці ковбаски в харчову плівку та покладемо в морозилку на 30 хвилин.
Включаємо духовку для попереднього розігріву до 190°С. Застеляємо пергаментом деко.
Дістанемо тісто з холодильника та поріжемо кожен рулет на 12 тонких кружечків. Викладаємо ці кружечки на підготовлені листи на відстані 2,5 см один від одного.
Ставимо печиво у розігріту духовку, випікаємо апельсинове печиво з корицею протягом 10 хвилин до золотистого кольору.
Готове печиво дістаємо з духовки, даємо охолонути на деку при кімнатній температурі протягом декількох хвилин.
Читайте також