Прості рецепти смакоти: печемо меренговий рулет

Меренговий рулет готують з доступних інгредієнтів. Він має вишуканий вигляд і чудово прикрасить навіть святковий стіл
Прості рецепти смакоти: печемо меренговий рулет
12 Лютого 2024, 23:55
читать на русском

Меренговий рулет – повітряний і неймовірно смачний десерт. Солодке, хрустке безе з ніжним кремом, ягодами чи фруктами стане найулюбленішою солодкою стравою для пересічної людини чи гурмана.

Інгредієнти:

  •  4 яйця
  •  120 г цукрової пудри
  •  15 г кукурудзяного крохмалю
  •  0,50 г оцту
  •  1 склянка молока
  •  50 г вершкового масла
  •  1 склянка цукру
  •  3 ст. л. борошна

Відокремлюємо білки від жовтків. Білки поки поставимо у холодильник.

Після приготування меренги завжди залишаються жовтки. І найвигідніше пустити їх на крем. Змішаємо просіяне борошно з молоком, а жовтки – з цукром.

Увіллємо тепле молоко в жовтки, перемішаємо та проваримо суміш на маленькому вогні до загустіння.

Даємо крему для меренгового рулету трохи охолонути, додаємо вершкове масло та збиваємо.

Збиваємо у пишну піну білки з цукровою пудрою.

Додаємо крохмаль і оцет, акуратно перемішуємо.

Викладаємо масу рівним шаром завтовшки 1-1,5 см на пергамент, попередньо змащений вершковим маслом. Ставимо меренговий рулет у духовку на 25 хвилин при 180 градусах.

Трохи охолоджуємо меренгу, змащуємо кремом.

Згортаємо меренговий рулет і залишаємо його на 2 години в холодильнику.

Альтернативні рецепти крему – сметанний або шоколадний, з вершковим сиром маскарпоне, полуницею, бананом, ківі, вершковим маслом, згущеним молоком.

Додавайте різні креми, експериментуйте з начинкою з фруктів та ягід, горішків або цукатів та насолоджуйтеся неперевершеним смаком.

Читайте також

1