Влада радить киянам не ходити до храмів на Великдень
Меренговий рулет – повітряний і неймовірно смачний десерт. Солодке, хрустке безе з ніжним кремом, ягодами чи фруктами стане найулюбленішою солодкою стравою для пересічної людини чи гурмана.
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 120 г цукрової пудри
- 15 г кукурудзяного крохмалю
- 0,50 г оцту
- 1 склянка молока
- 50 г вершкового масла
- 1 склянка цукру
- 3 ст. л. борошна
Відокремлюємо білки від жовтків. Білки поки поставимо у холодильник.
Після приготування меренги завжди залишаються жовтки. І найвигідніше пустити їх на крем. Змішаємо просіяне борошно з молоком, а жовтки – з цукром.
Увіллємо тепле молоко в жовтки, перемішаємо та проваримо суміш на маленькому вогні до загустіння.
Даємо крему для меренгового рулету трохи охолонути, додаємо вершкове масло та збиваємо.
Збиваємо у пишну піну білки з цукровою пудрою.
Додаємо крохмаль і оцет, акуратно перемішуємо.
Викладаємо масу рівним шаром завтовшки 1-1,5 см на пергамент, попередньо змащений вершковим маслом. Ставимо меренговий рулет у духовку на 25 хвилин при 180 градусах.
Трохи охолоджуємо меренгу, змащуємо кремом.
Згортаємо меренговий рулет і залишаємо його на 2 години в холодильнику.
Альтернативні рецепти крему – сметанний або шоколадний, з вершковим сиром маскарпоне, полуницею, бананом, ківі, вершковим маслом, згущеним молоком.
Додавайте різні креми, експериментуйте з начинкою з фруктів та ягід, горішків або цукатів та насолоджуйтеся неперевершеним смаком.
Читайте також