Прості рецепти смакоти: салат з редиски з яйцем

Салат з редиски є простим і популярним сезонним салатом
Прості рецепти смакоти: салат з редиски з яйцем
29 Квітня 2023, 22:07
читать на русском

Редиска — джерело вітамінів групи B, С, PP, калію, кальцію, натрію, фосфору та заліза. Вона підвищує імунітет, нормалізує рівень гемоглобіну.

До класичних рецептів належить варіант салату з редиски, огірків та яєць. Особливо актуальним такий простий та швидкий мікс у поєднанні з ароматною заправкою буде влітку, коли свіжі овочі доступніші й корисніші. Салат на основі редиски прекрасно доповнить обід чи вечерю й додасть їм більшої користі.

Комбінація з редиски, огірків та яєць гармонійно поєднується з різними соусами, зеленню, мікс-салатом, руколою. Спробуйте поекспериментувати, створити безліч цікавих різновидів цієї страви.

До класичних рецептів належить варіант салату з редиски, огірків та яєць.

Інгредієнти

Для основи:  

  • Редиска  - 300 г
  • Огірок  - 2 шт.
  • Яйце - 2 шт.
  • Зелень пучок

Для соусу: 

  • Сметана - 200 г
  • Лимон - 1 шт.
  • Сіль до свого смаку
  • Перець до свого смаку

Для початку підготуйте круто зварені яйця. Варити їх у киплячій воді слід 7–8 хвилин, щоб жовток був привабливого жовтого кольору. Виймаємо яйця з окропу, остуджуємо та чистимо. Акуратно розрізаємо на четвертинки, щоб жовток не розпався.

Миємо овочі, редиску чистимо та нарізаємо тонкими пластинками. Огірок ріжемо кружечками чи соломкою — кому як до вподоби.

Готуємо соус. Пересипаємо сметану у глибоку миску, додаємо декілька крапель лимонного соку, трохи солі та перцю. Все гарно перемішуємо та заправляємо салат. Прикрасити закуску можна кропом, петрушкою чи шматочком лимона.

Подавати на стіл салат бажано одразу, адже овочі можуть пустити сік та розм’якнути. Смачного!

Читайте також