У Польщі російський агент планував убивство Зеленського
Кропива - дуже корисна і популярна в українській кухні рослина. Ці дари природи навіть не потрібно купувати – інгредієнт для смачних страв росте повсюдно. Після приготування кропива втрачає жалючість, стає ніжною і злегка солодкуватою.
Зелений борщ з кропиви
Інгредієнти:
- Яловичина – 500 г.
- Картопля – 3 шт.
- Кропива – 300 г.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Зелена цибуля, петрушка, кріп – 100 г.
- Олія – 3 ст. л.
- Сіль, спеції, сметана до свого смаку.
Яловичину відварити до готовності в 3 літрах води, періодично знімаючи піну. М'ясо вийняти з бульйону, нарізати і покласти в бульйон. Картоплю очистити і порізати кубиками, покласти в бульйон. Варити 30 хвилин. Моркву і цибулю дрібно нарізати і обсмажити на олії до готовності.
За 5 хвилин до готовності картоплі додати в суп смажену моркву з цибулею і рубану кропиву. Посолити і поперчити суп. Подавати борщ із зеленню і сметаною.
Салат з кропивою і яйцем
Інгредієнти:
- Кропива – 100 г.
- Яйця – 3 шт.
- Сметана – 3 ст. л.
- Часник – 1 зубчик
- Огірок – 1 шт.
- Петрушка – пучок.
Кропиву залити окропом на 2 хвилини і промити холодною водою. Яйця зварити круто і нарізати кубиком. Петрушку порубати, огірок нарізати кубиком. Часник подрібнити. Змішати всі інгредієнти і заправити салат сметаною. Посолити і поперчити.
Зелені оладки з кропивою
Інгредієнти:
- Кропива і шпинат – по 200 г.
- Зелена цибуля – 100 г.
- Яйця – 2 шт.
- Молоко – 400 мл.
- Борошно – 300 г.
- Розпушувач – 1,5 ч. л.
- Масло для смаження.
Кропиву, шпинат, зелену цибулю на кілька хвилин опустити в киплячу воду, відкинути на друшляк і нашаткувати. Збити яйця з молоком, посолити, додати борошно, розпушувач і рубану зелень. Перемішати до однорідності. Сформувати оладки. У розігріте на сковороді масло ложкою викладати тісто і обсмажити з обох сторін.
Медові кекси з кропивою
Інгредієнти:
- Вершкове масло – 225 г.
- Патока – 150 г.
- Мед – 250 г.
- Борошно – 300 г.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Яйця – 3 шт.
- Кропива – 100 г.
Кропиву на 3 хвилини опустити в окріп. Подрібнити блендером. У каструлі з товстим дном розігріти масло, патоку і мед до перших бульбашок, остудити. Змішати з борошном, розпушувачем і содою. Яйця добре збити, влити в тісто і додати кропиву. Все перемішати. Тісто розкласти в змащені маслом форми і випікати 40 хвилин при температурі в 170ºc.
Читайте також