Квасоля: смачна і корисна для чоловіків і жінок

Квасолю також полюбляють вегани за високий вміст білків
Квасоля: смачна і корисна для чоловіків і жінок
Квасоля
19 Жовтня 2022, 22:48
читать на русском

Квасоля – ця рослина з сімейства бобових. Споживання її поширене у багатьох країнах світу. Це унікальний продукт за змістом корисних речовин. Представник сімейства бобових містить у своєму складі рекордну кількість вуглеводів, пектину, жирів, а також води. Одну четверту частину квасолі складає білок. Тому цей продукт може стати незамінним для вегетаріанців. Також квасоля збагачена наступними мінералами: магнієм, міддю, вітамінами групи В, залізом, кальцієм, фосфором, цинком.

Білок, що міститься в квасолі легкозасвоюваний, і має у своєму складі лізин аргінін, тирозин, метіонін, триптофан. Ці речовини цілюще впливають на здоров’я людини, покращуючи імунітет і загальний стан організму.

Насіння квасолі містить таку речовину, як фолацин або вітамін В9, який застосовують при лікуванні анемії. Тому її вживання стане відмінною профілактикою цього захворювання.

Також вони містять кальцій, магній, залізо, цинк. Ці речовини беруть участь в мінералізації кісток, підтримують здоров’я серцево-судинної системи, покращують настрій, підтримують гостроту зору, знижують рівень інсуліну. Ось чому квасоля така корисна для вагітних жінок, адже ці проблеми, а особливо дефіцит кальцію часто турбують їх в такому положенні.

Насіння містить таку речовину, як пантотенова кислота або вітамін В5. Недолік в організмі якої призводить до головних болів, швидкої стомлюваності, нудоти, і загального поганого самопочуття. Крім того, при дефіциті цієї речовини знижується імунітет.

Що стосується плодів квасолі або як ще їх називають стручками, то вони містять в собі вітамін А або ретинол. Він допомагає підтримувати гостроту зору в темряві, формує зуби і кістки, бере участь в обміні речовин, підтримує імунну систему, застосовується при лікуванні шкірних захворювань. Крім того, він потрібний для нормально розвитку дитини під час вагітності.

Вітамін С міститься в стручках відомий усім своєю здатністю підвищувати опірність організму інфекціям.

Слід звернути особливу увагу на квасолю чоловікам, адже цей хороший профілактичний засіб від аденоми передміхурової залози і інших захворювань сечостатевої системи. Особливо це стосується чоловіків за 45 років, адже в цей період шанси на можливість виникнення захворювань підвищуються.

Квасолю заборонено вживати при певних хворобах. Пурини, що входять до складу квасолі, викликають появу подагри і нефриту. Небажано включати у свій раціон квасолю при таких захворюваннях, як гастрит, виразка, панкреатит.

Ні в якому разі не можна вживати сире насіння, оскільки вони містять отруйні речовини. Головне, необхідно пам’ятати, що перед готуванням її треба замочувати, адже це дозволяє позбавитися від отруйних речовин. Не рекомендується квасоля і для людей, що страждають захворюваннями шлунково-кишкового тракту в гострій формі.

Читайте також

1