Прості рецепти смакоти: смажимо і запікаємо камбалу

Для гарніру з камбалою підійде відварена картопля, рис або овочеве рагу.
Прості рецепти смакоти: смажимо і запікаємо камбалу
8 Березня 2024, 23:56
читать на русском

Камбалу готують на парі та в мультиварці, підсмажують на сковорідці та запікають у духовці різноманітними способами. Незалежно від сервірування вийде неймовірно смачно.

Камбала смажена

Обсмажування на сковороді – найпопулярніший спосіб приготування камбали. Викладіть рибу на обробну дошку, видаліть голову та плавники, дістаньте нутрощі, видаліть луску, обполосніть водою та поріжте тушку на кілька шматочків.

Додайте в борошно сіль і перемішайте. Кожну скибочку гарненько обваляйте в отриманій суміші та обсмажуйте на розпеченій сковороді в олії до золотистого кольору.

Експерти рекомендують спочатку класти рибу на пательню темним боком донизу, а потім перевернути. Прикрасьте свіжою зеленню та лимоном.

Як правильно готувати запечену камбалу

Запікати камбалу найкраще у фользі. Це сприяє збереженню соку та позитивно позначається на соковитості камбали.

Перед запіканням доречно скропити тушку сумішшю оливкової олії та вина, додати трохи прованських трав, перцю та солі.

Специфічний смак камбали відтінить часник, розмарин або чебрець.

М'якуш камбали неймовірно ніжний, тому рекомендується доповнювати камбалу в’яленими томатами, грибним ризотто або тушкованими овочами.

Камбала з печерицями та овочами

Печериці поріжте пластинками, цибулю кільцями, а перець нашаткуйте. Приготуйте панірувальну суміш з борошна, солі та улюблених спецій. Очистить часник.

Обваляйте шматочки камбали у приготовленій суміші та викладіть на сковороду з розпеченою олією. Навколо риби викладіть підготовлені овочі.

Обсмажте рибу з двох боків до золотистого кольору. Під час приготування камбали кілька разів переверніть овочі.

Смажена камбала в томатному соусі

У поєднанні з томатним соусом камбала виходить ароматною, смачною та соковитою.

Підготовлену камбалу обваляйте в борошні та викладіть на сковороду. За 2 хвилини додайте півкільця цибулі, чебрець та смажте з обох боків.

У мисочці з’єднайте подрібнені горіхи та роздавлений часник. Посоліть, додайте олію, сік лимона та перемішайте.

Підсмажену рибу залийте томатним соком, після закипання додайте часниковий соус, прикрийте кришкою та тушкуйте 4-5 хвилин. Перед подачею прикрасьте зеленню.

Читайте також

1