Рецепти британської кухні: готуємо знаменитий рибний пиріг fish pie

Такою вишуканою запіканкою ви здивуєте не тільки рідних, але й гостей
Рецепти британської кухні: готуємо знаменитий рибний пиріг fish pie
16 Березня 2024, 22:57
читать на русском

У "кулінарному арсеналі" кожної господині має бути універсальний рецепт рибної запіканки. Ця страва точно сподобається поціновувачам риби, особливо коли витрачати безліч часу на приготування не дуже хочеться.

Для приготування рибної запіканки ви можете обрати будь-яку улюблену рибу, але враховуйте, що кістлява річкова риба не підійде. Якщо бюджет обмежений, вам підійде рибна запіканка з минтая, а якщо гроші не проблема, оберіть дорожчу рибу, зокрема лосося чи форель.

Рибна запіканка з картоплею

Інгредієнти:

  • філе морської риби - 500 грамів;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт;
  • вершкове масло - 45 грамів;
  • консервована кукурудза - 50 грамів;
  • картопля - 500 грамів;
  • сир Чедер - 100 грамів;
  • яйце - 1 шт;
  • сіль - до свого смаку;
  • цукор та білий мелений перець - по щипці;
  • молоко - 400 мл;
  • борошно - 25 грамів.

Розпочнемо із соусу. Для цієї запіканки ідеально підійде класична бешамель. У сотейнику з товстим дном розтопіть 25 грамів масла та додайте борошно. Помішуйте до зарум'янення борошна, додайте молоко поступово та інтенсивно розмішуйте вінчиком до загустіння.

В іншому сотейнику розігрійте 20 грамів масла, додайте нарізану півкільцями цибулю, посоліть до смаку й додайте щіпку цукру. Доведіть до карамелізації цибулі.

Тим часом відваріть картоплю, потовчіть та додайте половину натертого сиру, яйце, сіль до свого смаку, перемішайте. Рибу наріжте середніми кубиками.

Бешамель змішайте з цибулею, рибою та кукурудзою, додайте перець і почніть формувати запіканку. Для цього форму для запікання змастіть тонким шаром масла, перекладіть рибно-овочеву масу, зверху викладіть картопляне пюре та розрівняйте. Помістіть запіканку у розігріту до 180 градусів духовку.

Запікайте страву 35-40 хв, доки верх не підрум'яниться. Потім посипте її рештою натертого сиру і залиште ще на 5 хв.

Ідеально подавати теплою із легким салатом зі свіжої зелені. Нехай смакує!

Читайте також