Цей рецепт – справжня знахідка для тих, хто хоче порадувати своїх близьких чимось солодким, але не хоче грати в кулінарні складнощі.
Торт 3 склянки виходить настільки соковитим і вологим, що навіть не потребує додаткового просочення.
Інгредієнти:
Для тіста:
- кефір – 1 склянка
- цукор – 1 склянка
- борошно – 1 склянка
- розпушувач – 1 ч. л.
- сіль – дрібка
- яйце – 1 шт.
- олія – 50 мл
- какао – 2-3 ст. л.
- цедра лимона або апельсина – 1 ч. л.
Для крему:
- сметана (жирна) – 350 г
- цукрова пудра – 3-4 ст. л.
- цедра лимона або апельсина (за бажанням) – 1 ч. л.
- сік лимона – 1 ст. л.
- загущувач для сметани (якщо сметана не жирна) – 1 пакетик
Для прикрашання:
- шоколад – 90-100 г
Для тіста яйце збиваємо з дрібкою солі та цукром, додаємо олію і цедру цитрусових. Кефір кімнатної температури вливаємо в миску і додаємо яєчну суміш, перемішуємо. Поступово вводимо просіяне з розпушувачем і какао борошно. Тісто повинно вийти, як середньої густоти сметана.
Круглу форму для випікання застеляємо пергаментним папером і змащуємо олією. Тісто виливаємо у форму. Випікаємо у духовці за 190 °С близько 40 хвилин.
Для крему сметану викладаємо у миску та гарно перемішуємо з загущувачем. Додаємо цукрову пудру, сік та цедру лимона, збиваємо вінчиком.
Охолоджений корж розрізаємо на 3 частини. Збираємо торт, змащуючи коржі кремом. Другим коржем кладемо той, який самий не рівний (верхівка). Верх і боки також змащуємо сметанним кремом.
Торт прикрашаємо шматочками шоколаду.
Торт 3 склянки готовий. Поміщаємо його на деякий час в холодильник, щоб коржі просочилися кремом. Смачного!
Читайте також