Тарифи, пенсії, субсидії: що зміниться для українців з 1 травня
Вживання їжі з нутрощів тварин, завжди вважалося потрібним і корисним справою для організму, тим більше при тушці, зберігаються всі потрібні речовини, і майже в повному обсязі.
Інгредієнти:
- Нирки – 2 кг (свинячі).
- Цибуля - 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Огірки – 4 шт. (солоні).
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Олія – 50 г.
- Сіль – до свого смаку.
- Перець – до свого смаку.
Нирки ретельно промити, потім довести до кипіння у воді і ще раз промити. Таку операцію необхідно виконати 3 рази. Це необхідно робити для того, щоб нирки було легко обробляти.
Вимивши моркву і очистивши від лушпиння цибулю нарізаємо, як нам більше подобається. Так само нарізаємо огірок. Обсмажуємо на заздалегідь розігрітій сковороді цибульку з морквою і тоді коли наша піджарка починає набувати золотистий відтінок, висипаємо огірочки і тушкуємо хвилин п'ять.
Після того як ми проварили нирки, охолоджуємо їх і нарізаємо, вирізавши всі жирові прошарки і жилки на шматочки середнього розміру в межах двох-трьох сантиметрів в діаметрі. Потім викласти в сковороду з овочами, долити невелику кількість води приблизно, що б вона трохи покривала, вміст сковороди, посолити, поперчити. Тушкувати на повільному вогні близько двох годин.
До цієї страви підійдуть різні гарніри зелених салатів і не тільки. Нирки добре поєднуються з картопляними стравами і кашами з злаків, пшеничкою, гречкою. Приємного апетиту!
Поради:
- Вибирайте нирки середніх розмірів.
- Ви можете додавати додатково овочі до даного рецепту за своїм смаком і бажанням.
- Час приготування зазначено приблизну, бо нирки бувають за якістю різні і час їх приготування може змінюватися.
Читайте також