Прості рецепти смакоти: тушкуємо свинячі нирки

Тушковані свинячі нирки, один з варіантів, який обов'язково вам сподобається
Прості рецепти смакоти: тушкуємо свинячі нирки
8 Січня 2024, 20:47
читать на русском

Вживання їжі з нутрощів тварин, завжди вважалося потрібним і корисним справою для організму, тим більше при тушці, зберігаються всі потрібні речовини, і майже в повному обсязі.

Інгредієнти:

  • Нирки – 2 кг (свинячі).
  • Цибуля - 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Огірки – 4 шт. (солоні).
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Олія – 50 г.
  • Сіль – до свого смаку.
  • Перець – до свого смаку.

Нирки ретельно промити, потім довести до кипіння у воді і ще раз промити. Таку операцію необхідно виконати 3 рази. Це необхідно робити для того, щоб нирки було легко обробляти.

Вимивши моркву і очистивши від лушпиння цибулю нарізаємо, як нам більше подобається. Так само нарізаємо огірок. Обсмажуємо на заздалегідь розігрітій сковороді цибульку з морквою і тоді коли наша піджарка починає набувати золотистий відтінок, висипаємо огірочки і тушкуємо хвилин п'ять.

Після того як ми проварили нирки, охолоджуємо їх і нарізаємо, вирізавши всі жирові прошарки і жилки на шматочки середнього розміру в межах двох-трьох сантиметрів в діаметрі. Потім викласти в сковороду з овочами, долити невелику кількість води приблизно, що б вона трохи покривала, вміст сковороди, посолити, поперчити. Тушкувати на повільному вогні близько двох годин.

До цієї страви підійдуть різні гарніри зелених салатів і не тільки. Нирки добре поєднуються з картопляними стравами і кашами з злаків, пшеничкою, гречкою. Приємного апетиту!

Поради:

  • Вибирайте нирки середніх розмірів.
  • Ви можете додавати додатково овочі до даного рецепту за своїм смаком і бажанням.
  •  Час приготування  зазначено приблизну, бо нирки бувають за якістю різні і час їх приготування може змінюватися.

Читайте також

1