Прості рецепти смакоти: як смачно приготувати кролика (відео)

М'ясо кролика в духовці готувати дуже просто, і головне воно не втратить всі свої корисні якості.
Прості рецепти смакоти: як смачно приготувати кролика (відео)
25 Березня 2024, 21:54
читать на русском

М'ясо кролика вважається одним з дієтичних видів м'яса, оскільки воно володіє невисокою жирністю. Також м'ясо кролика містить значно менше жиру, ніж яловичина, свинина, баранина. Завдяки цій своїй якості воно легко перетравлюється, корисно дітям і літнім людям.

Рецепт кролика в сметані в духовці

Інгредієнти:

  • Кролик - 1 кг;
  • Сметана - 100 г;
  • Гірчиця - 2 л.;
  • Сіль - до свого смаку;
  • Спеції сухі - до свого смаку;
  • Цибуля.

Кролика порубати на шматочки середнього розміру. Добре його промийте. Потім обсушити паперовим рушником. Складіть всі шматочки в простору чашу, в якій кролик буде маринуватися.

Для того, щоб готове м'ясо було ніжним і м'яким його необхідно замаринувати. Якщо любите часник, очистіть і подрібніть його, і додайте подрібнений часник до м'яса.

Маринад для кролика робимо зі сметани або майонезу з гірчицею. До свого смаку додайте до маринаду трохи солі і спеції.

Все добре перемішайте, щоб всі шматочки кролятини були рівномірно покриті маринадом

Накрийте чашу кришкою або харчовою плівкою і залиште м'ясо кролика маринуватися на 2-4 години. Чим довше він буде маринуватися, тим смачніше і соковитіше буде м'ясо.

Перед тим, як приготувати кролика в духовці, очистіть цибулю і наріжте його. Змішайте нарізану цибулю з м'ясом.

Викладіть всі шматки маринованого кролика разом з цибулею в заздалегідь підготовлену форму для запікання. Накрийте верх фольгою і поставте форму в духовку, розігріту до 200 градусів на 2 години. Останні хвилин 30 готування зніміть зверху фольгу і нехай м'ясо підрум'янюється.

Готове м'ясо кролика подавайте відразу до столу як гарячу страву. За бажання можна придумати до нього гарнір.

Якщо у вас кролик вже не молодий або досить великий, то перед приготуванням м'ясо необхідно вимочити протягом 12 годин. Найзручніше це робити, залишивши його на ніч.

Для вимочування підійде молоко, вершки, біле вино або вода. Після вимочування тушку необхідно просушити і можна трохи пом'яти руками. М'ясо від цього стане м'якше.

Читайте також