Прості рецепти смакоти: курячі гомілки, запечені в рукаві

Запекти гомілки в рукаві зможе навіть найнедосвідченіша господиня
Прості рецепти смакоти: курячі гомілки, запечені в рукаві
8 Березня 2023, 21:49
читать на русском

Приготувати курку можна найрізноманітнішими способами. Але серед усіх все ж таки завжди знайдеться особливий. На одно із почесних місць цілком може претендувати рецепт приготування курячих гомілок у рукаві, яким з вами поспішаємо поділитися. Замаринуємо курячі гомілки у соєвому соусі із набором пряних трав. Знадобиться також рукав для запікання, у ньому м'ясо виходить м'яким, соковитим. Крім того, не доведеться відмивати деко від жиру.

Інгредієнти:

  •  6 курячих гомілок
  •  50 мл соняшникової олії
  •  2 ст. л. соєвого соусу
  •  1 ч. л. прованських трав
  •  Щіпка сушеного часнику
  •  Щіпка сушеної паприки
  •  Сіль
  •  Перець

Курячі гомілки або стегна помиємо та обсушимо. Змішаємо сіль, паприку, сушений часник, чорний перець та прованські трави. Сухою сумішшю натираємо кожен шматочок.

Змішуємо соєвий соус з олією, заллємо ним курячі гомілки та залишимо на 30 хвилин маринуватися.

Покладемо гомілки в рукав для запікання, фіксуємо один край і акуратно виллємо всередину маринад, зафіксуємо другий край.

Викладаємо рукав на деко і ставимо в розігріту до 180°С духовку на 40 хвилин.

За 10 хвилин до закінчення приготування розрізаємо верхню частину рукава, щоб курочка підрум'янилася. Робимо це обережно, щоб не витік сік. Запікаємо і подаємо гарячими. Як гарнір ідеальними будуть рис, картопля або ж овочі.

Читайте також

1