Прості рецепти смакоти: як зробити домашню локшину

Домашню локшину можна їсти як самостійну страву або ж вживати як заправку до бульйону
Прості рецепти смакоти: як зробити домашню локшину
12 Грудня 2023, 22:55
читать на русском

Приготування локшини "як у ресторані" нерідко може бути довгим і важким процесом, тому не дивно, що люди радше оберуть пачку спагеті чи звичайних макаронів. Але ви реально можете приготувати таку страву вдома без зусиль. Все, що вам потрібно - це 15 хвилин і один ключовий інгредієнт.

Рецептом поділився відомий британський кухар Джеймі Олівер, пише The Mirror. В цьому випадку вам знадобиться качалка (на відміну від інших подібних рецептів, коли застосовується спеціальна локшинорізка).

Швидка домашня локшина

Порція розрахована на двох людей, але її можна легко "адаптувати", якщо на порозі раптово з'явилися непрохані гості.

Інгредієнти:

  • дві великі жмені звичайного борошна і додаткова жменя - для присипки.

Борошно висипте у глибоку миску, поступово додавайте до неї воду, щоби вийшло тісто. Якщо воно липке - додавайте трохи борошна.

Вимішуйте тісто кілька хвилин, поки воно не стане гладким і блискучим. Потім присипте ще трохи борошном і розкачайте локшину товщиною приблизно 2 мм.

Присипте макарони великою кількістю борошна, а потім нещільно згорніть.

Гострим ножем наріжте макарони товщиною ½ см, а потім перемішайте їх руками, щоб відокремити.

Відваріть макарони в киплячій підсоленій воді протягом двох хвилин.

Читайте також