Простояв годину і завалився: у Херсоні впав новозбудований флагшток з державним прапором (відео)

Флагшток гепнувся просто на Lexus, припаркований поруч на вулиці
Простояв годину і завалився: у Херсоні впав новозбудований флагшток з державним прапором (відео)
Флагшток упав в Херсоні (Фото: Віталій Богданов)
20 Серпня 2021, 11:56
читать на русском

У Херсоні сьогодні вранці впав нововстановлений 70-метровий флагшток разом з державним прапором і розчавив іномарку. Флагшток мали урочисто відкривати кількома годинами пізніше, він не простояв і доби.

Про це пишуть місцеві видання і телеграм-канали.

Повідомляється, що новозведений флагшток не простояв і години. На щастя, жертв і потерпілих внаслідок його падіння немає.

Як пише місцеве видання Кавун, роботи зі спорудження флагштоку почались наприкінці липня 2021 року в рамках програми святкування 30-ї річниці Незалежності України.

Як повідомляв журналістам Суспільне Херсон заступник голови Херсонської ОДА Микола Якименко, роботи велися не державним коштом.

Це є залучення грантових коштів, європейських донорів. Те, що ми зараз робимо, тільки підніме патріотичний дух населення. Оскільки ми на адмінмежі з тимчасово купованим Кримом, думаю, це буде дуже гарний приклад, - розповідав чиновник.

Ситуацію із падінням флагштоку вже прокоментував інший заступник голови Херсонської ОДА Едуард Науменко:

У ЗМІ поширюється інформація щодо падіння найбільшого флагштока у м. Херсон. Так, сертифікованою компанією, яка займається виготовленням флагштоків, виготовлено 70-метровий флагшток. Цією компанією була залучена інша компанія, яка займається установленням флагштовків, він мав бути змонтований. Реалізація об‘єкта відбувалась з урахуванням всіх будівельних норм та дотриманням технічних вимог. На жаль, під час його встановлення, через обірвання стропи, він впав з висоти. Ця стропа була новою, придбаною спеціально для монтажу цього об‘єкту компанією, яка повинна була його встановити. Зараз проблема усувається, на місце виїхали представники ОДА для роз’яснення причин інциденту. Зазначу, що завдяки дотриманню всіх норм і правил безпеки жодна людина не постраждала. Окремо хочу наголосити, що кошти з будь-яких бюджетів на флагшток не виділялися й не передбачалися, - виправдовувався посадовець.

Нагадаємо, до Дня прапора та 30-річчя незалежності України у Києві встановили новий тризуб на флагштоку найбільшого державного прапора.

Також у Полтаві у тестовому режимі успішно підняли 50-метровий державний стяг, який є найбільшим в області.

Читайте також

1