Протести у Білорусі: затримано майже 100 осіб, є постраждалі

Правозахисники повідомили про понад 90 затриманих на протестах в Білорусії
Протести у Білорусі: затримано майже 100 осіб, є постраждалі
затримання у Мінську Фото: TUT.by
22 Листопада 2020, 14:54
читать на русском

Під час недільних акцій протесту в Білорусі було затримано майже 100 осіб, більшість з них - в Мінську.

Про це повідомляє правозахисний центр "Весна". Очевидці повідомляють про застосування спецзасобів для розгону протестувальників.

Людей затримували на вулицях Богдановича, Колесникова, в мікрорайоні Лебедячий а також в районі Кам'яної гірки, де силовики розігнали колону протестувальників. Одну людину в районі Національної бібліотеки Білорусі несли на носилках в машину швидкої допомоги, повідомляє Tut.by.


Очевидці повідомляють в соцмережах і телеграм-каналах про застосування силовиками спецзасобів не тільки біля метро "Кам'яна Гірка", а й в Малинівці і Масюковщіні (тут були чутні постріли).

Читайте також

Біля метро "Кам'яна Гірка" були, імовірно, використані світлошумові боєприпаси. Відразу після цього станція метро була закрита.

Нагадаємо, у Білорусії вже четвертий місяць проходять масові акції протесту незгодних з підсумками президентських виборів, які відбулися 9 серпня. За даними ЦВК, перемогу на них з 80,10% голосів здобув чинний президент Олександр Лукашенко. Друге місце зайняла Світлана Тіхановська з 10,12% голосів. Вона не визнала ці результати та покинула країну. Створена у республіці Координаційна рада опозиції закликає продовжувати протести, влада заявляє про необхідність припинити незаконні акції.

Наймасовіші ходи проходять в Мінську і деяких інших містах по неділям. Минулої неділі в місті пройшли масові заходи, під час яких були затримані їх учасники.

1