Протести під Офісом президента: ще трьом людям повідомлено про підозру (фото)

Ця акція завершилася бійкою активістів з поліцією
Протести під Офісом президента: ще трьом людям повідомлено про підозру (фото)
Протести під Офісом президента 14 серпня Фото: npu.gov.ua
10 Вересня 2021, 18:46
читать на русском

Ще трьом особам повідомлено про підозру за вчинення хуліганських дій на Банковій 14 серпня під час проведення протестів.

Про це повідомив Відділ комунікації поліції Києва.

Зазначається, що у рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України, поліціянти за процесуального погодження Печерської окружної прокуратури повідомили про підозру ще трьом особам.

Це – 30-річний та 21-річний уродженці Дніпропетровської області, а також 34-річний житель міста Одеса, - йдеться у повідомленні.

Слідчі готують клопотання до суду щодо обрання порушникам запобіжних заходів. Правоохоронці продовжують встановлювати інших учасників події, аби притягнути їх до відповідальності.

Нагадаємо, що  14 серпня представники Нацкорпусу проводили акцію протесту на Банковій поблизу будівлі Офісу президента. Ця акція завершилася бійкою активістів з поліцією.

Сутички почались через те, що поліція вирішила оглянути речі, які могли б пронести на Банкову учасники акції. Проте активісти у категоричній формі відмовилися від огляду. Після цього протестувальники атакували кордони Національної поліції і гвардії.

За словами глави Нацполіції Ігоря Клименка, учасники акції почали виймати бруківку, у бік правоохоронців полетіло каміння, палиці та димові шашки. За попередньою інформацією, семеро поліціянтів отримали термічні опіки очей від розпилення газу учасниками акції. Крім того, один нацгвардієць отримав поранення руки.

28 серпня двох активістів організації, ветеранів полку "Азов" Дмитра Кухарчука та Олега Довбиша викликали на допит щодо сутичок з поліцією та вручили їм підозри за ст. 296 ч. 4 щодо "хуліганських дій".

Раніше представник Нацкорпусу Дмитро Кухарчук під управлінням столичної поліції порізав собі вени на знак протесту через виклик на допит до поліції активістів організації.

Читайте також

1