Протести у Києві: силовики зігнали на вулиці столиці майже п'ять тисяч бійців - фото

У центрі Києва на акцію зібралися кілька тисяч громадян
Важливо
Протести у Києві: силовики зігнали на вулиці столиці майже п'ять тисяч бійців - фото
Мітинг 1.12.2021 Фото: https://t.me/nationalcorps/10390?single
1 Грудня 2021, 20:01
читать на русском

Увечері 1 грудня у центрі Києва зібралися активісти на акцію протесту, яку організували "Демократична сокира" та Національний корпус.

Свій мітинг активісти проводять під гаслом "Захисти Україну – зупини держпереворот".

На Майдані Незалежності активісти розмістилися з плакатами, на яких заклики "Зупинити велике крадівництво", "Досить брехати про вагнергейт" та ін.

Акція протесту 1.12.2021 Фото: https://t.me/kyiv_D7/14904

У пресслужбі "Національного корпусу" повідомили, що "у центрі Києва зібралося декілька тисяч небайдужих українців".

Сьогодні 1 грудня, день з якого вісім років тому розпочалася справжня українська революція. Того дня на Банкову прийшли молоді та рішучі, аби показати режиму, що його кінець настав. Цього ж дня ми виходимо на Майдан Незалежності, аби пригадати історичні події грудня 2013 року та нагадати чинній владі, що зрадники рано чи пізно втікають до Ростова, - кажуть активісти.

У "Демократичній сокирі" зазначають, що активістам "довелось вести довгі перемовини з поліцією", щоб організувати акцію на Майдані.

У "Національному корпусі" зазначають, що "сьогодні представники влади Зеленського повторюють помилки режиму Януковича, ухвалюючи антиукраїнські рішення, переслідуючи опонентів та будуючи диктатуру в Україні".

Національний Корпус вийшов на акцію протесту аби нагадати владі, що вона не вічна, а на всіх зрадників чекає однакова доля. Також ми вимагаємо звільнити зі своїх посад проросійських агентів Андрія Єрмака, Руслана Демченка та Олега Татарова, - кажуть активісти.

У поліції Києва зазначили, що охорону порядку у столиці на час масових акцій забезпечуватимуть понад 4,5 тисячі силовиків.

Правоохоронці попередили про перевірку речей активістів, про те, що на окремі локації протестуючих не пустять.

У поліції просять громадян із розумінням поставитися до підвищених заходів безпеки, дотримуватись публічного порядку, не піддаватися на провокації та дотримуватись заявленого мирного формату проведення акцій, - йдеться у повідомленні.

Очевидці повідомили, що на вулиці Києва поліція вивела окрім правоохоронців ще й спеціальну техніку.

Нагадаємо, 1 грудня представники організації SaveФОП провели масову акцію протесту під стінами Верховної Ради. Саме цього дня президент Володимир Зеленський виступав у парламенті зі щорічним посланням до народних депутатів.

Читайте також