Українці зібрались на акцію протесту під Верховною Радою - фото, відео

Сьогодні у Києві пройде одразу кілька протестних мітингів
Українці зібрались на акцію протесту під Верховною Радою - фото, відео
Протест під Верховною Радою Фото: APNews
1 Грудня 2021, 13:38
читать на русском

1 грудня представники організації SaveФОП зібрались на акцію протесту під стінами Верховної Ради. Саме цього дня президент Володимир Зеленський виступив у парламенті зі щорічним посланням до народних депутатів.

Як повідомляє APNews, в урядовому кварталі перекрито низку вулиць. Вулиці Михайла Грушевського та Шовковична не перекриті. На Садовій та біля готелю "Київ" стоять кордони. Автівки пропускають лише після перевірки.

Попри обіцяний державний переворот 1-2 грудня, в цілому ситуація біля будівлі парламенту цілком спокійна. При цьому Нацгвардія у стані повної готовності.

Сьогодні під Радою, Кабінетом Міністрів та Офісом президента збереться одразу кілька протестних мітингів. За словами організаторів, ще є автобуси. Коли люди підтягнуться, протестувальники проведуть марш Хрещатиком. Закінчити "ходу" планують до 17:00, щоб "не змішуватися з праворадикалами", чий протест призначено на 19:00

Попри вчорашні заяви голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії про те, що всі дороги та підходи до Ради будуть заблоковані мітингувальниками, доки такої ситуації не спостерігається.

Крім того, правоохоронці оточили будівлю Офісу президента. Поліціянти стоять на воротах, але навіть не перевіряють на вході. З десяток копів чергує вздовж фасаду будівлі Офісу президента. А ковзанка, яку почали споруджувати 30 листопада, у тому ж вигляді.

Читайте також