Зеленський попереджає, що будь-яка опозиційна діяльність може трактуватись як спроба держперевороту - експерт

В Україні це вже перетворилось на досить зручну політтехнологію
Ексклюзив
Зеленський попереджає, що будь-яка опозиційна діяльність може трактуватись як спроба держперевороту - експерт
Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua
30 Листопада 2021, 19:19
читать на русском

Політолог Микола Спірідонов вважає, що президент Володимир Зеленський під час щорічного послання до парламенту буде попереджати про те, що будь-яка опозиційна діяльність може трактуватись як спроба державного перевороту.

Про це експерт сказав ексклюзивно для Парламент.UA.

Також будуть додаткові мітинги під стінами Верховної Ради. В цей же день президент України Володимир Зеленський робитиме своє щорічне послання до парламенту, тобто таким чином президент попереджає: все серйозно і можна втрапити у погану історію. Зеленський як мінімум грає на підвищення ставок: показує, що будь-яка опозиційна діяльність може бути трактована як спроба державного перевороту, пов'язана з Кремлем. Подібне відбувалось і за часів Порошенко, коли на будь-яку опозиційну критику він відповідав, що це Кремль розхитує ситуацію. В Україні це вже перетворилось на досить зручну політтехнологію, - зазначив він.

На думку політолога, Зеленський зробив крок на загострення і попередив Ріната Ахметова, що для нього може повторитись 2005 рік, коли Юрій Луценко приїхав на БТР до резиденції Ахметова. Але не потрібно забувати, що ця історія для Луценка закінчилась ув'язненням. Зеленському також потрібно розраховувати свої сили, адже навіть після заяв про підготовку державного перевороту, Ахметов не зробив кроку назад, а навпаки голосно заявив, що це брехня, тобто також зробив крок на загострення.

Спірідонов зазначив, що між Ахметовим та Зеленським є конфлікт. При цьому сам Ахметов не проти певних акцій протесту, але якщо йдеться про держпереворот, то слід зважати на економічну складову. Адже у разі будь-якого перевороту акції компаній різко падатимуть, тому Ахметов, будучи найбільшим акціонером української економіки та політики, найменше зацікавлений у якихось насильницьких діях.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський під час пресмарафону розповів про отримання ним інформації, що в Україні на 1-2 грудня готується державний переворот. Правоохоронці СБУ відкрили кримінальне провадження за цим фактом.

Своєю чергою президент США Джо Байден висловив занепокоєння через заяву Володимира Зеленського про можливість державного перевороту в Україні.

Читайте також наш матеріалДержпереворот, зізнання щодо "вагнергейту" та сварки з журналістами: головне з пресмарафону Зеленського

Читайте також

1