Протестували навіть в Антарктиді: марш за права тварин пройшов в Україні

Акції відбулися в 30 містах країни
Протестували навіть в Антарктиді: марш за права тварин пройшов в Україні
Всеукраїнський марш за тварин Фото: facebook.com/UAnimals.official
5 Вересня 2021, 18:01
читать на русском

В Україні 5 вересня відбувся четвертий Всеукраїнський марш за права тварин.

Як повідомляє організатор акції UAnimals, акції за права тварин відбулися в 30 містах країни, навіть в Антарктиді - на станції "Академік Вернадський".

Захід покликаний об'єднати людей навколо гуманістичних цінностей та привернути увагу громадськості до гострої потреби захисту тварин від жорстокості.

Фото: UAnimals

Учасники акцій вимагали від президента України Володимира Зеленського, прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та депутатів Верховної Ради України законодавчо заборонити в країні цирки із тваринами, контактні зоопарки, дельфінарії, хутрові ферми та притравочні станції.

Ми вимагаємо справедливості та закликаємо сприяти притягненню до відповідальності живодерів і "догхантерів". Нам кажуть, що захист тварин не на часі. Але ми зібралися тут, бо гуманність завжди на часі. Підприємці, актори, артисти, волонтери, студенти, пенсіонери, ветерани – ми всі різні, але разом вимагаємо одного: врятувати тварин, - зазначили організатори заходів.

Протестувальників підтримали українські полярники зі станції "Академік Вернадський". Члени Національного антарктичного наукового центру відзначили, що мають змогу спостерігати і вивчати тварин в природному заповідному середовищі Антарктиди, яке стало таким завдяки послідовним зусиллям міжнародної наукової та природоохоронної спільноти.

Ми підтримуємо прагнення учасників Маршу щодо дбалого ставлення до тварин. Зокрема, ми щиро переконані, що морські ссавці мають жити виключно в морях і океанах, а не в дельфінаріях. Разом з вами ми поділяємо намір докласти якнайбільше зусиль для захисту довкілля, адже збереження планети починається з побутового рівня, та закликаємо кожного до гуманного поводження з тваринами, – наголосили полярники та опублікували фото їхньої акції.

Полярники Фото: facebook.com/AntarcticCenter

Нагадаємо, влітку Верховна Рада ухвалила закон, яким посилила в Україні відповідальність за жорстоке поводження з тваринами. Зокрема, забороняється застосовувати евтаназію та вбивати їх.

Читайте також

1