Проти Тищенка та Комарницького відкрили кримінальні провадження - Лерос

Офіс генерального прокурора уже відкрив справи
28 Січня, 20:16 573

Проти народного депутата зі "Слуги народу" Миколи Тищенка та колишнього депутата Київради Дениса Комарницького відкрито дві кримінальні справи. Вони зареєстровані за заявою, поданою в інтересах нардепа, якого скандально виключили зі "слуг", Гео Лероса.

Про це повідомив Лерос (досьє Лероса) у Facebook з посиланням на юридичну компанію "Міллер".

Принципово продовжую боротися проти київської мафії, під дахом Єрмак. Дякую адвокатам, - зазначив Лерос.

В юридичній компанії зазначили, що заяви про вчинення кримінальних правопорушень, подані нашими юристами в інтересах Лероса, стосуються ймовірних дій Тищенка (досьє Тищенка) та Комарницького.

Зазначається, що Офіс генерального прокурора відкрив кримінальні провадження за такими статтями:

  • ч. 1 ст. 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем);
  • ч. 1 ст. 14 ч. 4 ст. 296 КК України (Готування до хуліганства із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень).

Наразі Національна поліція у Києві здійснює досудове розслідування у вказаних кримінальних провадженнях.

Читайте також

Раніше в розпорядження Лероса потрапили записи розмов невстановлених осіб, голоси яких схожі на голоси Тищенка та Комарницького. Так, 2 жовтня 2020 року Лерос опублікував першу частину цих записів на YouTube-каналі, другу частину - 7 жовтня.

Невстановлені особи обговорювали своє минуле, пов'язане з корупційною діяльністю. Також підготовку до нападів на народних депутатів України Гео Лероса та Олександра Дубінського (досьє Дубінського).

Чоловіки з голосами, схожими на голоси Тищенка та Комарницького, спілкувались про "тіньові схеми" й публічну дискредитацію своїх опонентів. З розмов випливає, що президент Володимир Зеленський (досьє Зеленського) та голова Офісу президента України Андрій Єрмак нібито покривають корупційні дії Комарницького у Києві.

Чоловіки між собою також обговорюють проведення обшуків у Комарницького. Як відомо, обшуки пов'язані з розкраданням коштів під час будівництва Подільсько-Воскресенського мосту. Невстановлена особа із голосом, який ймовірно належить Комарницькому, дякує Тищенку за допомогу у вирішенні інциденту з цим мостом та обшуком у нього в офісі. Так, можливо, до розв'язання цього питання причетні перші особи держави.

7 жовтня 2020 року було оприлюднено другу частину відеозаписів, де невстановлені особи обговорюють напад на Лероса та Дубінського. Йшлося про застосування газового балончика, використання зеленки, "обійми" та "пробіжки в кайданках" із Леросом.