Проти українців почалася фішингова атака: чого не можна робити

Не відкривайте листи від невідомих осіб
Проти українців почалася фішингова атака: чого не можна робити
Телефон, інтернет Фото: Pexels
25 Лютого 2022, 09:08
читать на русском

Проти українців почалася фішингова атака - на електронні адреси громадян надходять листи з прикріпленими файлами невизначеного характеру.

Повідомляється, що не виключено розсилки подібних повідомлень в месенджери.

Ворожі сили мають на меті отримати доступ до електронних пристроїв українців для збору великого масиву інформації, - йдеться в оголошенні.

Фішингова атака Фото:https://t.me/COVID19_Ukraine/2632

Українців застерігають: в жодному разі не відкривайте вміст таких листів та повідомлень.

Довідково: Фішингова атака – це спроба отримати вашу особисту інформацію оманливим шляхом. Вона здійснюється через електронні листи, оголошення або сайти, схожі на ті, які ви відвідуєте. Наприклад, ви можете отримати електронний лист, схожий на лист із банку, з проханням підтвердити номер банківського рахунку.

Інформація, яку можуть запитувати фішингові сайти:

  • Імена користувача та паролі
  • Номери соціального страхування
  • Номери банківських рахунків
  • PIN-коди (особисті ідентифікаційні номери)
  • Номери кредитних карток
  • Дівоче прізвище матері
  • Ваш день народження

Нагадаємо, у системі державних послуг "Дія" тимчасово не буде доступу до деяких видів документів і послуг. Це робиться для захисту реєстрів.


У ніч на 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін оголосив про військову операцію в Україні. Росія одразу почала обстрілювати різні об'єкти по всій Україні, у тому числі у Києві, Одесі та Харкові. Міноборони Росії стверджувало, що не завдає ударів по містах, а знищує лише військові об'єкти, хоча їхні заяви не відповідали дійсності.

Президент Володимир Зеленський зранку 24 лютого запровадив воєнний стан на всій території країни. Глава держави також заявив про розрив дипломатичних відносин з РФ. 

Читайте також

1