Хакерська атака на сайти банків та урядових відомств: поліція відкрила справу

Від дії хакерів постраждали Приватбанк та Ощадбанк, сайт МОУ та ЗСУ
Хакерська атака на сайти банків та урядових відомств: поліція відкрила справу
Хакер Фото: Anete Lusina з Pexels
16 Лютого 2022, 10:36
читать на русском

У вівторок, 15 лютого, було здійснено низку потужних DDоS-атак на кілька інформаційних ресурсів в Україні.

Зокрема, було зафіксовано перебої в роботі вебсервісів Приватбанку та Ощадбанку. Також атаки зазнали сайти Міністерства оборони та Збройних сил України.

За фактом DDoS-атак на українські вебресурси Нацполіція відкрила кримінальне провадження.

Як повідомили у пресслужбі НПУ, робоча група з фахівців основних суб'єктів національної системи кібербезпеки вживає всіх необхідних заходів для протидії та локалізації кібератаки.

За даним фактом Головне слідче управління Нацполіції відкрило кримінальне провадження за статтями 361 (несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем та 363-1 (умисне масове розповсюдження повідомлень електрозвязку, що призвело до порушення роботи автоматизованих систем) Кримінального кодексу України, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, зранку 14 січня в Україні не працювали низка урядових сайтів та портал "Дія". Хакери на сайтах відомств опублікували попередження, що персональні дані українців викрали.

Тоді у Міністерстві цифрової трансформації заявили, що до хакерської атаки може бути причетна Росія, яка "має намір знизити довіру до влади фейками про вразливість критичної інформаційної інфраструктури та "злив"‎ даних українців".

Читайте також