Противник наступає на Сході: рашисти вбили 12 людей у Сєвєродонецьку

Окупанти за добу знищили близько сотні будинків мешканців Луганщини
Противник наступає на Сході: рашисти вбили 12 людей у Сєвєродонецьку
Наслідки обстрілу в Луганській області Фото: facebook.com/sergey.gaidai.loga
20 Травня 2022, 08:31
читать на русском

Минулої доби російські бойовики почали наступальну операцію на Лисичанськ і Сєвєродонецьк в Луганській області, однак успіху не мали та відступили.

Про це повідомив голова обласної ОДА Сергій Гайдай.

За його словами, внаслідок обстрілів у регіоні знищено понад 60 житлових будинків. Рашисти вбили 12 мешканців Сєвєродонецька та 40 поранили.

За день в нас 12 загиблих в Сєвєродонецьку, ще один – у Гірській громаді. Руйнуються й вигорають будинки. Подекуди цілими вулицями, як от у Нирковому – п’ять житлових господарств поспіль. У Золотому – шість, у Врубівці – три, ще три – в Рубіжному. Неможливо порахувати пошкодження у Тошківці, де тривають бойові дії, - написав він (досьє Гайдая).

Гайдай зазначив, що штурм Сєвєродонецька успіху у ворога не мав: "росіяни зазнали втрат в особовому складі та відступили":

Втім, наслідки наступу жителі міста відчули: загиблі та поранені люди, зруйновані щонайменше п’ять багатоповерхівок. Не краща ситуація й в Лисичанську та містах, що поряд. Так, в Лисичанську обстрілами пошкоджено 12 будинків, в Новодружеську – 14, в Привіллі – 17.

Очільник області також розповів, що Сергій "росіяни поливають вогнем Гірське".

За його словами, у Гірській громаді - масові руйнації житлових будинків. Вбито одну людину, ще троє отримали поранення.

Нагадаємо, 17 травня, в Луганській області російські окупанти обстріляли з "Градів" евакуаційний автобус, серед пасажирів якого були й діти.

18 травня рашисти гатили по Сєвєродонецьку. Внаслідок авіаударів загинули четверо людей. 

Читайте також

1