Проведення виборів на окупованих територіях передбачає ряд умов - ОП

Вибори на територіях Донбасу та Криму досі неможливо провести згідно із українським законодавством
Проведення виборів на окупованих територіях передбачає ряд умов - ОП
Вибори 2020 року, виборець виходить з кабінки для голосування (фото: Парламент UA)
26 Жовтня 2020, 11:00
читать на русском

В Офісі президента заявили, що місцеві вибори на тимчасово окупованих територіях Донбасу та Криму неможливо провести, оскільки потрібно виконати ряд умов для проведення. Зокрема, необхідні повна деокупація та відновлення безпечного життя.

Про це повідомляє пресслужба ОП.

Ми обов'язково повернемо конституційний порядок до всіх нині непідконтрольних Україні районів Донецької та Луганської областей, Автономної республіки Крим та міста Севастополя. На частині нашої території станом на цей час неможливо провести справді демократичні вибори, - йдеться у повідомленні.

Необхідними умовами є повна деокупація та відновлення безпечних умов життя.

Читайте також

Але після повної деокупації, відновлення цілком безпечних умов для життя та політичної роботи, після виведення з території України всіх незаконних збройних формувань і сил держави-агресора будуть проведені вибори й там, де їх і досі неможливо провести згідно з українським законодавством і міжнародними стандартами, - запевнили в офісі Зеленського.

Нагадаємо, що у Центральній виборчій комісії визначили явку виборців на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року. За підсумками обробки 98,65% інформації від територіальних виборчих комісій вона становить 36,98%.

1