Путін хоче приєднати "ЛДНР" до складу росії - ЗМІ

Референдуми заплановані на 14 та 15 травня
Путін хоче приєднати "ЛДНР" до складу росії - ЗМІ
путін Фото: kremlin.ru
27 Квітня 2022, 20:13
читать на русском

Кремль планує провести до середини травня псевдореферендуми для того, щоб приєднати самопроголошені "ЛДНР" до складу росії й визнати "ХНР".

Про це повідомила російська "Медуза" з посиланням на джерела, близьких до кремля.

У середині травня у "ЛНР" та "ДНР" можуть пройти референдуми про приєднання самопроголошених республік до росії. Два співрозмовники навіть назвали дати референдумів, що готуються — 14 і 15 травня 2022 року. Передбачається, що республіки можуть офіційно приєднати в межах, визнаних рф 21 лютого, тобто в "історичних" кордонах Донецької та Луганської областей України (при цьому багато великих населених пунктів там, як і раніше, контролює Київ), - йшлося в повідомленні.

Тоді ж може пройти референдум на Херсонщині, яка є частково окупованою росією. Окупанти хочуть проголосувати за створення "ХНР".

У "Медузі" зазначили, що референдуми були назначені на кінець квітня, але їх переносили через невдачі російської армії на передовій.

У виданні додали, що приєднання цих регіонів до росії є особистим бажанням путіна.

Нагадаємо, першого заступника глави адміністрації президента росії Сергія Кирієнка призначили новим куратором "ЛДНР" замість Дмитра Козака.

Читайте також