путін не збирається закінчувати війну в Україні і хоче завоювати нові території

Диктатор визнав, що "спецоперація" в Україні може затягнутися
Головне
путін не збирається закінчувати війну в Україні і хоче завоювати нові території
Володимир Путін / Фото: Associated Press
8 Грудня 2022, 11:11
читать на русском

Президент РФ Володимир Путін готує населення до затяжної і виснажливої ​​війни з Україною, яка спрямована на завоювання додаткових територій.

Президент Росії Володимир Путін може готуватися до тривалої війни проти України, публічно декларуючи відверто імперіалістичні цілі.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Як зазначають аналітики, під час зустрічі з Радою при президентові РФ з розвитку громадянського суспільства та прав людини Путін зазначив, що "спецоперація" в Україні може бути "тривалим процесом", а придбання нової території є "суттєвим результатом" для Росії.

"Путін порівняв себе з російським царем Петром Великим, зазначивши, що Росія тепер контролює Азовське море, за яке воював і Петро Великий. Це звернення до російської імперської історії явно зображує нинішні путінські цілі в Україні як відверто імперіалістичні", — йдеться у повідомленні.

Відтак Путін змушує російську аудиторію чекати на затяжну, виснажливу війну в Україні, яка, як і раніше, спрямована на завоювання додаткових українських територій, вважають автори звіту.

Аналітики також звернули увагу на те, що Путін використовує російську Раду з прав людини як засіб консолідації політичної влади, що є несумісним з основними принципами міжнародного права в галузі прав людини. Зокрема, 17 листопада Путін змінив склад ради, прибравши російських правозахисників, які критикували кремлівську цензуру, та призначив політичних та довірених осіб, а також відомого російського воєнного кореспондента.

Нагадаємо, західні експерти вважають, що президент РФ Володимир Путін не зупиниться до перемоги, тому наразі рано говорити про завершення війни в Україні.

Читайте також

1