Путін під час виступу про анексію українських територій процитував фашиста

Російський диктатор заговорив словами Ільїна
Путін під час виступу про анексію українських територій процитував фашиста
Володимир Путін / Фото: Getty Images
30 Вересня 2022, 17:38
читать на русском

Російський президент під час виступу 30 вересня цитував фашистського філософа Івана Ільїна.

На це звернув увагу журналіст-розслідувач Христо Грозєв.

В одній із найбожевільніших промов, які коли-небудь виголошував путін, він тепер стверджує, що "колективний Захід боїться нашої філософії, і тому вони намагаються вбити наших філософів". Так і сталося: путін просто процитував фашистського філософа Ільїна. "Світ увійшов у фазу революційної трансформації. Він ніколи не буде таким, як раніше". За цією міркою путін ненавидить російську поезію, оскільки намагався вбити Дмитра Бикова, - написав він у Твіттер.

Довідково: Іван Ільїн народився 28 березня 1883 року у Москві. У 1910 році був членом Московського психологічного товариства. За вісім років захистив дисертацію на тему "Філософія Гегеля як вчення про конкретність Бога і людини". За результатами захисту отримав два ступені — магістра і доктора державних наук. Після арешту у вересні 1922 року був засуджений до смертної кари, яку замінили на вислання. Його називають "улюбленим філософом Путіна". Ільїн вважав, що майбутнє росії — фашистська диктатура, що збере до купи всі колишні імперські землі.

Нагадаємо, росія під дулами автоматів провела на окупованих територіях України так звані референдуми щодо входження їх до складу рф. Після оголошення їхніх "результатів" президент РФ владімір путін підписав укази про визнання Херсонської та Запорізької областей незалежними територіями.  

30 вересня у Москві путін разом зі ставлениками Кремля Балицьким, Пушиліним, Сальдо та Пасечніком підписали так звані "договоры о принятии в состав рф" окупованих рашистами чотирьох українських областей.

1