Путін планує ввести воєнний стан в РФ і розв'язати війну у Придністров'ї - розвідка США

Причиною стала безуспішна "спецоперація"
Путін планує ввести воєнний стан в РФ і розв'язати війну у Придністров'ї - розвідка США
Володимир Путін фото: РІА Новини
10 Травня 2022, 21:10
читать на русском

Президент росії владімір путін може вдатися до більш радикальних засобів у війні проти України, зокрема до введення воєнного стану у РФ.  У розвідці США вважають, що глава Кремля піде на такий крок, аби затягнути бойові дії.

Про це заявила глава Національної розвідки США Евріл Хейнс під час виступу в комітеті у справах Збройних сил Сенату Конгресу США.

Поточна тенденція збільшує ймовірність того, що президент путін вдасться до більш радикальних засобів, включаючи введення воєнного стану, переорієнтацію промислового виробництва або потенційно ескалацію військових дій, - зазначила Хейнс.

За її словами, путін піде на такий крок для того, щоб вивільнити ресурси, необхідні для перемоги у війні проти України. Також глава Кремля може вжити таких заходів у міру затягування конфлікту або якщо вважатиме, що Росія програє.

Ми припускаємо, що президент путін готується до більш тривалого конфлікту в Україні, під час якого він також хоче досягти цілей за межами Донбасу, - сказала Хейнс.

Нагадаємо, що росія вже розробила чіткі плани вторгнення до Молдови. Якщо Росія визнає незалежність Придністров'я, то це буде пряма загроза та порушення територіальної цілісності Молдови.

Читайте також