Путін планує заборонити виїжджати росіянам з окупованого Криму - розвідка

Обмежать рух паромною переправою та авіасполучення півострова з рф
Путін планує заборонити виїжджати росіянам з окупованого Криму - розвідка
путін Фото: kremlin.ru
23 Березня 2022, 12:46
читать на русском

Президент росії володимир путін планує заблокувати виїзд росіянам з окупованого Криму для того, щоб зупинити потік втікачів із півострова.

Про це повідомили в головному управлінні розвідки Міноборони в Facebook.

Путінська влада намагається відреагувати на панічні настрої серед громадян рф, які незаконно переселились до українського Криму після лютого 2014 року. Окупанти прагнуть зупинити потік втікачів з півострова. Протягом останніх тижнів, після лютневого вторгнення російської армії в Україну, намітилася тенденція до відтоку російських громадян з Криму, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що першими вирішили тікати члени сімей російських офіцерів, правоохоронців та представників окупаційної адміністрації Севастополя. Зокрема, вони терміново продають нерухомість, змінюють реєстрацію місця проживання та виводять бізнес та активи з Криму.

У розвідці наголосили на тому, що вже підтвердили інформацію про підготовку блокування силами росгвардії руху по Кримському мосту в бік росії. Окупанти обмежать рух паромною переправою та авіасполучення півострова з рф.

Формальна причина таких дій – боротьба з українськими диверсантами та запобігання можливим "терористичним атакам", - пояснили в Міноборони.
Таким чином путін утримує 600 тисяч громадян росії в якості заручників у Криму.

Нагадаємо, російські бойовики, які захоплено всі гідротехнічні споруди Північно-Кримського каналу, встигли вкрасти в України води на майже 620 млн гривень.

1