Путін запросив Зеленського до Москви (відео)

Російський президент готовий обговорити двосторонні відносини
Головне
Путін запросив Зеленського до Москви (відео)
Володимир Зеленський (фото: president.gov.ua)
22 Квітня 2021, 18:48
читать на русском

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що готовий прийняти президента України Володимира Зеленського в Москві в будь-який зручний час, якщо він хоче обговорити двосторонні відносини.

Про це повідомило РИА Новости.

Президент РФ заявив, що Україна нібито зробила багато кроків, що руйнують відносини країн, і що він буде вітати відновлення відносин. Однак, щодо Донбасу позиція Путіна полягає в тому, щоб зеленський спочатку зустрівся з керівництвом "ЛДНР".

Якщо він хоче обговорювати Донбас - йому слід спочатку зустрітися з керівниками" ДНР "і" ЛНР ", а потім вже з російським, а якщо хоче обговорити двосторонні відносини - чекаємо в Москві в будь-який зручний час, - підсумував Путін.

Контекст. Вночі 20 квітня президент України Володимир Зеленський звернувся до українців щодо ескалації військового конфлікту з Росією і запропонував президенту Росії Володимиру Путіну зустрітися на Донбасі, де йде війна.

У Кремлі відповіли на пропозицію Зеленського зустрітися з Путіним на Донбасі. Спікер Кремля Дмитро Пєсков сказав, що президент РФ знає про цю пропозицію і що для зустрічі Путіна і Зеленського потрібні передумови, яких президент РФ поки що не бачить.

1