Путін заявив, що Росія може розгорнути крилаті ракети у бік Європи

РФ закликала зацікавлені країни до пошуку схем підтримки стабільності без договору про РСМД
Путін заявив, що Росія може розгорнути крилаті ракети у бік Європи
Пуск крилатих ракет 9М728. Фото: ТАСС
26 Жовтня 2020, 17:04
читать на русском

Президент Росії Володимир Путін заявив, що готовий розгорнути крилаті ракети у бік Європи на тлі припинення дії Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (РСМД). Від НАТО Путін зажадав виключити розміщення заборонених договором про РСМД озброєнь.

Про це йдеться в заяві Путіна на сайті Кремля.

В російському уряді заявили, що вихід США з Договору про РСМД, в результаті чого він припинив свою дію, є серйозною помилкою, яка посилює ризики розв'язання гонки ракетних озброєнь, зростання конфронтаційного потенціалу та скочування до неконтрольованої ескалації.

З урахуванням неослабної напруженості по лінії Росія-НАТО очевидні нові загрози для загальноєвропейської безпеки, - заявив Путін.

Російська Федерація з метою сприяння пошуку компромісних політико-дипломатичних рішень готова до подальших кроків щодо мінімізації негативних наслідків розвалу Договору про РСМД на основі принципів рівної і неподільної безпеки і збалансованого врахування інтересів сторін.

Читайте також

Росія готова не робити розгортання на європейській частині території країни ракет 9М729, але тільки за умови зустрічних кроків з боку країн НАТО, що виключають розміщення в Європі озброєнь, раніше заборонених за Договором про РСМД.

Путін закликав зацікавлені країни до пошуку схем підтримки стабільності без договору про РСМД.

Зазначимо, у вересні минулого року президент РФ Володимир Путін направив листи лідерам країн НАТО з пропозицією ввести мораторій на розгортання в Європі та інших регіонах ракет середньої і малої дальності.

Читайте також

Нагадаємо, що Російська Федерація після 1 листопада може ввести свої війська в Білорусь, що може стати великим викликом для України, Польщі та Литви.

1