П`ять днів по шість годин: у Фінляндії розробили свій рецепт "ідеального" робочого тижня

Результати такого режиму тали кращими. аніж при роботі 4 дні по 8 годин
П`ять днів по шість годин: у Фінляндії розробили свій рецепт "ідеального" робочого тижня
Робота в офісі (Фото: pexels)
18 Лютого 2023, 20:44
читать на русском

Студія ігор Fingersoft дійшла висновку, що п'ятиденний тиждень із шестигодинним робочим днем для працівників – це найкращий баланс між роботою та відпочинком, при якому продуктивність праці навіть покращується.

Про це пише Work.ua.

У 2021-2022 роках у Fingersoft випробовували чотириденний робочий тиждень з повноцінним робочим днем (8 годин) та шестигодинний робочий день п'ять днів на тиждень. Таким чином, у компанії намагалися знайти оптимальний графік роботи, який би, крім іншого, позитивно впливав на бізнес-результат.

В експерименті взяли участь близько 50% команди. Зрештою, "шестигодинний робочий день показав більше переваг для співробітників", тому Fingersoft вирішив прийняти його назавжди і залишити при цьому 90% зарплати.

"Введений графік роботи дозволяє працівникам краще балансувати між роботою та вільним часом. Щодо продуктивності ми помітили: чим краще почувається працівник, тим кращим є його чи її внесок у роботу, тим більше позитивна атмосфера в команді", — заявив CEO компанії Яакко Кульмаойя.

Нагадаємо, в Іспанії з осені 2021 року  розпочався трирічний проєкт, на який влада виділила 50 мільйонів євро фінансування. Його суть полягає в тому, аби запровадити у країні чотириденний робочий тиждень.

Читайте також

1