П'ять колаборантів, які допомагали рф на окупованих територіях, отримали підозри

"Кар’єра" в окупаційній владі може коштувати їм 10 років ув’язнення
П'ять колаборантів, які допомагали рф на окупованих територіях, отримали підозри
СБУ, Служба безпеки України / Фото: facebook.com/SecurSerUkraine
29 Червня 2022, 16:21
читать на русском

Служба безпеки України повідомила про підозри ще п'ятьом колаборантам, які допомагають рф на тимчасово окупованих територіях.

Про це у відеокоментарі сказав речник відомства Артем Дехтяренко.

Зокрема, перед законом постане "банкір", який у змові з російськими кураторами створив і очолив у Маріуполі псевдоутворення, що за своїм функціоналом нагадує "Центробанк днр".

Крім того, СБУ підозрює ще двох колаборантів, які погодились тимчасово очолити незаконні структури у Троїцькому та Сватівському районах Луганської області.

Також викрито депутатку Міловської селищної ради, яка представляла заборонену в Україні партію "ОПЗЖ". Вона добровільно стала "заступником голови Міловської районної адміністрації лнр".

Ще одна прихильниця "русского мира" під час тимчасової окупації Херсона добровільно обійняла посаду так званого "начальника департамента образования и науки".

Щодо цих осіб СБУ проводить досудове розслідування за статтею 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). "Кар’єра" в окупаційній владі може коштувати їм 10 років ув’язнення.

Нагадаємо, що жителю Чернівців оголосили про підозру через заклики до створення "Буковинської народної республіки", окупації Херсонщини та відокремлення Закарпаття від України.

Читайте також

1