Закликав до створення "Буковинської народної республіку": чоловікові повідомили про підозру

Він поширював у Fасеbook дописи із закликами до створення "БНР", відокремлення від України Закарпатської області та окупації рф Херсону і Нової Каховки
Закликав до створення "Буковинської народної республіку": чоловікові повідомили про підозру
Наручники (фото: Pexels)
27 Червня 2022, 18:31
читать на русском

Жителю Чернівців оголосили про підозру через заклики до створення "Буковинської народної республіки", окупації Херсонщини та відокремлення Закарпаття від України.

Про це повідомили в Чернівецькій обласній прокуратурі в Facebook.

За даними слідства, житель Чернівців систематично поширював у соціальній мережі "Fасеbook" дописи із закликами до створення "Буковинської Народної Республіки", відокремлення від України Закарпатської області та окупації російською федерацією Херсону і Нової Каховки. Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Чернівецькій області, - йшлося в повідомленні.
Зазначили, що за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури йому повідомлено про підозру через заклики до повалення конституційного ладу, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 109, ч. 2 ст. 110 КК України).

Нагадаємо, росія не відмовляється від своїх планів захоплення території України та зриву постачання озброєння. Відтак, диверсанти та колаборанти продовжують працювати на дестабілізацію ситуації. Днями у Києві було затримано чотирьох диверсантів.

Читайте також

1