Рада перерозподілила видатки державного бюджету

Мінагрополітики виділили 7 млрд грн
Важливо
Рада перерозподілила видатки державного бюджету
Верховна Рада
15 Квітня 2021, 19:51
читать на русском

Верховна Рада внесла зміни до державного бюджету-2021 та виділила майже 7 мільярдів грн на фінансування Міністерства аграрної політики й продовольства.

Відповідне рішення було ухвалено на позачерговому пленарному засіданні.

Ухвалені зміни передбачають надання Мінагрополітики як головному розпорядникові коштів Державного бюджету 6 млрд 871 млн 480 тис. грн. Більшість цих коштів - 4,5 млрд грн - піде на реалізацію бюджетної програми "Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників".

Тим часом на понад 422 млн грн зменшено бюджетні видатки для Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів - у зв’язку з виключенням видатків для забезпечення діяльності Державного агентства рибного господарства України.

Читайте також

На 10 млн грн збільшили видатки на Міністерство культури та інформаційної політики України за бюджетною програмою "Загальнодержавні заходи у сферах культури та мистецтв, охорони культурної спадщини, вивезення, ввезення і повернення культурних цінностей, державної мовної політики, міжнаціональних відносин, релігії та захисту прав національних меншин". На таку ж суму зменшили асигнування для Міндовкілля за бюджетною програмою "Підтримка у безпечному стані енергоблоків та об'єкта "Укриття" та заходи щодо підготовки до зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС".

Для Міністерства молоді та спорту збільшили видатки за програмою "Керівництво та управління у сфері молоді та спорту" на 10 338,8 тис. грн (з них оплата праці - на 8 474,4 тис. грн) та зменшили видатки споживання на таку ж суму за програмою "Підготовка і участь національних збірних команд у Паралімпійських і Дефлімпійських іграх".

Міністерству охорони здоров’я пропонувалося збільшили видатки споживання за бюджетною програмою "Спеціалізована та високоспеціалізована медична допомога, що надається загальнодержавними закладами охорони здоров’я" для фінансового забезпечення діяльності Центру мікрохірургії ока на 138 746 тис. грн.