Рада подовжила особливий статус ОРДЛО: скільки він триватиме

Згідно з рішенням Ради, особливий статус працюватиме ще цілий рік
Важливо
Рада подовжила особливий статус ОРДЛО: скільки він триватиме
Верховна Рада
15 Грудня 2020, 11:52
читать на русском

Верховна Рада подовжила дію законопроєкту №4467 про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей до 31 грудня 2021 року.

За це проголосували 304 народних депутатів.

Документ передбачає подовження особливого статусу Донбасу ще на рік. Ухвалений закон набирає чинності з дня його опублікування. Зазначимо, що подовження дії закону є однією з домовленостей під час "нормандського саміту".

Читайте також

Зазначимо, 14 жовтня спікер парламенту Дмитро Разумков (досьє Разумкова) заявив, що Верховна Рада України може продовжити дію закону про "особливий статус" Донбасу, якщо це буде необхідно. Також він зазначив, що альтернативних законопроєктів з питання Донбасу парламент не розглядав.

Нагадаємо, 12 грудня 2019 року депутати Верховної Ради подовжили на рік закон про особливий статус Донбасу, який був чинний досі.

Закон про "особливий статус" Донбасу Рада ухвалила ще у 2014 році, за подання п’ятого президента Петра Порошенка, і щороку подовжувала, однак фактично закон ніколи не діяв, бо для цього на окупованих територіях мали відбутися легітимні місцеві вибори за українським законодавством.

1