Кравчук: Росія хотіла провести фейкові вибори в ОРДЛО у 2021 році

Київ пропонує провести українські місцеві вибори на цих територіях 31 березня
Кравчук: Росія хотіла провести фейкові вибори в ОРДЛО у 2021 році
Леонід Кравчук Фото: сторінка політика у Фейсбук
14 Листопада 2020, 06:33
читать на русском

Російська Федерація хотіла провести чергові фейкові вибори на окупованому Донбасі навесні 2021 року.

У зв'язку з цим Київ у "Плані спільних дій" пропонує провести українські місцеві вибори на цих територіях 31 березня 2021 року.

Про це в інтерв'ю ТСН заявив глава української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) щодо Донбасу, перший президент України Леонід Кравчук.

За його словами, план врегулювання на Донбасі підтримують європейські партнери і США.

Щодо виборів. Головне тут навіть не конкретна дата. Час можна перенести. Це не є принциповим питанням. Принциповим питанням є контроль України над кордоном, відповідні дії української влади на підконтрольних територіях, встановлення українських інститутів влади, які й можуть забезпечити проведення виборів за українським законом, - зазначив Кравчук (досьє Кравчука).

Читайте також

Нагадаємо, голова делегації України в ТКГ, перший президент України Леонід Кравчук заявив, що Україна повинна повністю припинити конфлікт і демілітаризувати окремі райони Донецької і Луганської області на початку 2021 року. За його словами, це необхідно для проведення місцевих виборів 31 березня.

Кравчук також заявив, що для того, аби досягти миру на сході України, влада повинна прийняти пакет законів про реінтеграції регіону.

Також Україна в ТКГ пропонуватиме створення вільної економічної зони в рамках реалізації особливого порядку місцевого самоврядування в ОРДЛО.

1