Рада суддів не провела засідання через відсутність кворуму

Вони проовжать роботу після внесення необхідних правок
Рада суддів не провела засідання через відсутність кворуму
Конституційний Суд України (фото: КСУ / Facebook)
4 Листопада 2020, 13:05
читать на русском
Рада суддів України не провела позачергове засідання через відсутність кворуму. Вона планувала висловити позицію щодо подій навколо Конституційного Суду України.

Про це повідомляє пресслужба РСУ.

Сьогодні, 4 листопада 2020 року, Рада суддів України планувала провести позачергове засідання з тим, щоб висловити позицію суддівського самоврядування стосовно подій, які відбуваються навколо Конституційного Суду України. Засідання Ради не відбулося через відсутність кворуму, - ідеться в повідомленні.

Водночас у РСУ зауважили, що "окремі ЗМІ вже опублікували проєкт рішення Ради суддів України, які стосуються ймовірних звернень до президента та народних депутатів України".

Читайте також

У Раді суддів наголосили, що всі звернення до президента, представників законодавчої та виконавчої гілок влади приймаються виключно після обговорення членами Ради, внесення необхідних правок шляхом голосування за відповідне рішення.

Тільки після цього можна говорити і писати про те, що саме цей документ відображає офіційну позицію Ради суддів України та суддівського самоврядування загалом. Відтак, проєкт рішення, який був опублікований у ЗМІ, не є затвердженим документом, що пройшов через обговорення та голосування Радою суддів України, - заявили у РСУ.

Вони також застерегли "від поширення недостовірної інформації, що полягає у публікації проєкту рішення, яке не було прийняте на засіданні Ради суддів України".

Нагадаємо, що 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

У НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.