Нардепи закликають 11 суддів добровільно подати у відставку

Відповідну заяву підписали 226 народних депутатів
Важливо
Нардепи закликають 11 суддів добровільно подати у відставку
Народні депутати фото: Укрінформ
4 Листопада 2020, 11:53
читать на русском

У середу, 4 листопада, народні депутати передали до Конституційного суду України заяву, в якій закликали 11 суддів добровільно скласти свої повноваження.

Про це повідомили у Telegram-каналі партії "Слуга народу".

 Відповідну заяву підписали 226 народних депутатів, - йдеться у повідомленні.

При цьому зазначається, що вона стосується не всіх суддів КСУ, а лише тих 11, які підтримали скандальне рішення про скасування деяких положень антикорупційної реформи.

За словами голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії (досьє Давида Арахамії), якщо вони не складуть свої повноваження, у депутатів є відразу кілька законодавчих ініціатив, щоб заблокувати роботу суду.

Читайте також

Це політична заява, яка спрямована на те, щоб закликати 11 суддів скласти повноваження добровільно. Щоб вони зрозуміли, що народні депутати – це делеговані суспільством суб’єкти законодавчої ініціативи, що немає довіри після таких рішень до суддів, – сказав він.

Як передає Укрінформ, голосування за президентський законопроєкт, який пропонує розпуск усього складу КСУ, є найбільш жорстким сценарієм.

Це найбільш жорсткий сценарій, законопроєкт президента, тому вчора в комітеті ми його не розглядали. Ми зараз ідемо більш таким дипломатичним шляхом. Але все залежить від реакції Конституційного Суду, - сказав Арахамія.

Нагадаємо, що екскерівник Офісу президента Андрій Богдан сумнівається, що президент Зеленський не знав про те, що готується рішення Конституційного суду стосовно відміни е-декларування.

1