Богдан: у Зеленського знали про майбутнє рішення КСУ щодо декларування

Ексочільник ОП заявив, що ініціатива розпуску КСУ може бути підставою для імпічменту
Головне
Богдан: у Зеленського знали про майбутнє рішення КСУ щодо декларування
Андрій Богдан Фото: Фейсбук
4 Листопада 2020, 10:41
читать на русском

Екскерівник Офісу президента Андрій Богдан сумнівається, що президент Зеленський не знав про те, що готується рішення Конституційного суду стосовно відміни е-декларування.

Про це він заявив у інтерв'ю "Українській правді".

Богдан вважає, що про підготовку рішення Конституційного суду щодо антикорупційних положень знало оточення президента. Він стверджує, що його повинні були попередити про це.

Читайте також

Президент же заявляє, що це диверсія проти України, так? Так диверсія проти України – це злочин. Тобто в тебе є спецслужби, які точно тебе інформували, що готується такий злочин. Яка твоя була реакція? Ніякої. Яка робота проводилася? Ніякої. Це ж кримінальна стаття, якщо ти знаєш про підготовку злочину і не реагуєш. Правильно? Тобто треба реагувати було в той час, коли ти вже довів до того, що мовчиш і робиш вигляд, що все нормально, і таким чином даєш сигнал, що ти не проти. Публічно навіть, – каже Богдан.

Він стверджує, що про підготовку відповідного рішення мав знати, зокрема, представник президента в КС Федір Веніславський.

Він не міг не знати. Це його робота, він не міг не попередити про загрозу, – зазначив Богдан.

На його думку, про таке рішення знали і в спецслужбах: "Це неможливо, не існує такого варіанту, щоб вони не доповіли".

Читайте також

Богдан також прокоментував ініціативу президента щодо розпуску КС. Це може бути підставою для імпічменту, оскільки те, що він робить – це кримінальна стаття, зазначив політик.

Це може бути підставою для процедури імпічменту. Політично президент діє правильно. Але ти мав це розуміти, ти мав до цього готуватися, ти мав це робити завчасно, – сказав Богдан.

Нагадаємо, 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

Читайте також

У НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк не виключає заміну суддів Конституційного суду України через скандальні рішення щодо електронного декларування.

1