Рада ухвалила закон про порядок призначення членів Вищої ради правосуддя

За документ у другому читанні проголосували 259 депутатів
Головне
Рада ухвалила закон про порядок призначення членів Вищої ради правосуддя
Верховна Рада (фото: Zoya Shu 112 Україна)
14 Липня 2021, 12:53
читать на русском

Верховна Рада ухвалила закон щодо порядку обрання на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів ВРП (№5068).

Як повідомляє пресслужба парламенту, законом удосконалено порядок обрання (призначення) на посади членів ВРП для практичної реалізації принципу верховенства права, забезпечення відповідності кандидатів на посаду члена ВРП критеріям професійної етики та доброчесності.

Законом удосконалено порядок обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя для практичної реалізації принципу верховенства права, забезпечення відповідності кандидатів на посаду члена Вищої ради правосуддя критеріям професійної етики та доброчесності, підвищення інституційної спроможності Вищої ради правосуддя, підвищення рівня суспільної довіри до органів суддівського врядування, зокрема, та судової влади загалом, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні Рада на ранковому засіданні розглядала правки до проєкту закону про внесення змін до деяких законів України щодо порядку обрання членів ВРП.  За результатами голосування правок підтримано було відхилену правку №733 та правки, на підтверджені яких наполягали народні депутати.

Читайте також