Рада ухвалила закон про штрафи за відсутність масок

Проголосували за нього 267 нардепів
Головне
Рада ухвалила закон про штрафи за відсутність масок
Коронавірус (фото: pexels)
6 Листопада 2020, 12:25
читать на русском

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт про штрафи за відсутність масок у громадських місцях.

За проєкт закону 3891 проголосували 267 нардепів сьогодні на засіданні.

До Кодексу України про адміністративні правопорушення внесли норму, що перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, - тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170-255 грн).

Читайте також

Також 262 парламентарі проголосували за альтернативний законопроєкт, який, окрім внесення в КУпАП відповідальності за відсутність маски, передбачає збільшений штраф для представників влади.

Ті самі дії, якщо вони вчиненні особами, уповноваженими на виконання функцій держави та місцевого самоврядування, визначеними підпунктом "а" пункту 1 частини першої статті 3 Закону України "Про запобігання корупції" ,  - тягнуть за собою накладення штрафу від ста до ста п'ятдесяти (1700 - 2550 гривень) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, - йдеться в документі.

Нагадаємо, що міністерство охорони здоров'я закликало Верховну Раду прийняти законопроєкт №3891 щодо застосування штрафів за відсутність масок у відведених для цього місцях.

1